Üdvözöljük a

Új tagjaink | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tagjaink

Szerző: N.T. | 2015. május 6.

Folyamatosan bővül a baranyai üzleti közösség.

„Az embereken múlik minden!”

 

Blázsovics Edina kis- és közepes vállalkozások vezetőinek segít abban, hogy hatékony, sikeres szervezetet működtessenek, ahol mindenki a helyén van, minden cselekvés egy közös irányba mutat. Az interaktív HR-szakértő több évi, HR-es vállalati alkalmazotti és felsővezetői tapasztalatával tavaly hozta létre önálló vállalkozását, a Beugrót, hogy szakértelmével, tudásával támogathassa a kkv-vezetőket szervezetük fejlesztésében, a felmerülő nehézségek leküzdésében.

- A Beugrót azért hoztam létre, mert hiszek benne, hogy kifizetődő a HR-szemléletű vezetés a hazai tulajdonú kis- és közepes vállalatoknál is. A HR-orientált szemléletmód beengedésével felerősíthetők a szervezeti szinergiák, felszínre kerülnek a konfliktusok, láthatóvá válnak a problémák, melyek megoldása így hatékonyabb lesz.

- Miként zajlik maga a folyamat?

 - A folyamat minden esetben egy beszélgetéssel indul, ahol képet kaphatok a szervezetről, és a felmerülő igényekről. Majd közösen meghatározzuk az elérendő célt, a megoldandó problémákat. Az együttműködéshez bizalmi kapcsolat szükséges és fontos a titoktartás. A megfelelő információk birtokában elkészítem az együttműködés tervezetét, amelyet közösen megvitatunk. Ebben megállapodunk a lépésekről, a bevonni kívánt emberekről, az együttműködés időtartamáról, intenzitásáról, és egyéb feltételekről. Majd projekttervet készítek, és az együttműködés során folyamatosan dokumentálom az elvégzett munkát, végül beszámolok az eredményekről. A jelenlétem intenzitása minden esetben segít, hogy több oldalról is képet kapjak a szervezetről, és információt a hierarchia minden szintjéről. Szükség esetén természetesen menet közben is módosíthatunk az együttműködés részletein.

- Miért döntött úgy, hogy a kamara önkéntes tagja lesz?

- A kamarába való belépésnek több oka is volt. Szeretnék hozzájárulni a régió fejlődéséhez a HR- szemlélet terjesztésével, és ehhez jó kapcsolódni a megye vállalkozásait összefogó kamarához. Egyfajta kapcsolatrendszert és szakmai konzultációs lehetőséget is látok, és várok a tagság által. A kamara bemutatkozási lehetőséget biztosít számomra, és elősegíti a leendő ügyfelekhez való kapcsolódást.

- Ön azon sikeres vállalkozók egyike, aki már a vállalkozás elindításához nyert egy EU-s pályázatot.

-  Igen, a Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban c., TÁMOP-2.3.6.B-12-1/5-2014-0049 számú pályázatomat március 31-én zártam. A pályázat célja új mikrovállalkozás indítását tervező fiatalok támogatása volt. A pályázati lehetőség egyrészt segített meghozni a döntést, hogy saját lábra álljak, másrészt egyfajta alapbiztonságot adott a kezdeti, felfutási időszak alatt.

 

 

Jobcapital - A személyzeti munkatárs

 

Minden cégvezető szeretne eredményesen dolgozó munkavállalókat foglalkozatni. Sok esetben azonban problémát jelent a megfelelő jelöltek elérése, felvétele, főként olyan vállalkozásoknál, ahol

nem áll rendelkezésre külön szakember erre a feladatra. A pécsi Jobcapital Kft. nekik tud segíteni, hiszen teljes körű személyzeti szolgáltatást nyújt, legyen szó akár munkaerő-közvetítésről és -kölcsönzésről, előszűrésről, „fejvadászatról”, valamint foglalkoztatási tanácsadásról.

- Iparágtól függetlenül nyújtunk segítséget mind a kis-és középvállalkozásoknak, illetve multinacionálisvállalatoknak a megfelelő személyzet összeállításához – mondja Papp Zoltán Péter cégvezető. - Számunkra elsődlegesek az emberek, a munkavállalók és álláskeresők, akiket az első naptól támogatunk céljaik elérésében. Folyamatosan bővülő és naprakész állásajánlatainkkal, szakmaiönéletrajz-készítési tanácsadással, illetve állásinterjúra való felkészítéssel is szolgálunk. Tanácsadóink felsőfokú szakirányú végzettsége, több éves tapasztalata a garancia arra, hogy partnereink és a munkavállalóink számára is minden igényt kielégítő szakmai szolgáltatást nyújtsunk.

- Miként tudnak reagálni a munkaerő-piac állandó változásaira?

- A gyorsan változó körülményekhez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés. Feladatunk pontosan az,

hogy megoldást nyújtsunk a munkaerő-piac igényeire. Tervezhető, kreatív, de egyszerű folyamatokkal segítünk a munkáltatóknak, hogy megtalálják a megfelelő munkatársat cégük számára. A munkavállalóknak pedig folyamatosan bővülő álláslehetőségeket kínálunk, ami segíti őket, hogy kihasználják a bennük rejlő lehetőségeket. Számunkra a siker kulcsa az ügyfeleinkkel történő teljes körű együttműködés.

- Milyen előnyei lehetnek a kamarai tagságnak az önök számára?

- Hosszú távú terveink között szerepel a stratégiai partnerkapcsolatok kialakítása, amihez egyértelmű

előnyt jelent a kamarai tagság. Eddig egy kamarai rendezvényen vettünk részt, az összevont testületi

ülésen Királyegyházán. Ez is és a többi tapasztalatunk is pozitív a kamarával kapcsolatban, sok támogatást és segítséget kaptunk és kapunk a kérdéseinket illetően.