Üdvözöljük a

Új tagjaink | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új tagjaink

Szerző: Kis Tünde | 2017. február 28.

A baranyai üzleti közösség újabb tagokkal bővült.

Tulajdonképpen a fényképezőgép egyik oldaláról állt át a másikra Vincze Orsolya, amikor fotós cégtársával egy igen sajátos műfajt teremtett meg. Amíg kattog a fényképezőgép, villan a vaku, addig Orsi szóval tartja az alanyt: a menyasszonyt, a kisgyereket, a modelleket. Figyeli az öltözéküket, a hajukat, a sminkjüket, a fényeket és még számos apró részletet, beállítja őket vagy épp viccet mesél, hogy oldódjon a feszültség. Ha pedig „akció” van, esemény, ő is a kezébe veszi a fényképezőgépet, és megörökíti a pillanatot. Azt mondja a fiatal pécsi lány, hogy szeretett volna valami saját dologba kezdeni, kipróbálni magát, így jött szóba a fotózás.

- Egy jó barátom többször fotózott engem, ami után mindig rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk.  Arra jutottunk egy beszélgetés után, hogy mi lenne, ha kezdenénk ezzel valamit, így 2014-ben létrehoztuk a közös vállalkozásunkat. Esküvői fotózást, termék- és cégfotózást, portré-, baba- és kismama fotózást vállalunk, sokan meg is lepődnek, hogy ilyen sok témában otthon vagyunk, de nem szeretnénk szűkíteni a palettát, mert minél szélesebb körben dolgozunk, annál színesebb a tevékenységünk. Kitűnő az összhang a társammal, szeretünk együtt dolgozni. Eddigi munkáink közül igazán jó visszajelzéseket kaptunk a tárgy- és cégfotózásokról, illetve az esküvői fotózásokról, utóbbit egyébként nagyon szeretem a maga mozgalmasságával, meghittségével, az őszinte érzelmekkel. Jó érzés, hogy 10-20-30 év múlva előveszik az általunk készített képeket, és az is, hogy mi örökíthetjük meg ezeket a felemelő pillanatokat.

 Orsolya azt mondja, szerencsés páros az övüké, hiszen a férfi és a nő teljesen mást lát a világból, így jól kiegészítik egymást. Előfordult, hogy a társa nem talált tökéletesnek egy képet, el is dobta volna, viszont a lány éppen ezt a szabálytalanságot vette észre, amiből aztán az egyik legjobb munkájuk született.  

- A visszajelzések szerint nagyon jó hangulatban folyik nálunk a munka, számomra fontos, hogy a fotózás előtt találkozzak azzal, akiről a képek készülnek. Ismerkedünk egymással, megbeszéljük a részleteket, így oldottabb lesz a légkör.

- Miért csatlakoztak a kamarához?

- Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy a kamara jó lehetőség a kapcsolatépítésre, ahol bemutathatjuk azt, amivel foglalkozunk, emellett egy olyan közösség tagja is lehetek, ahol támogatást kaphatok a munkámhoz. Az egyik területünk a cégfotózás, egyre több vállalkozó jön rá arra, hogy milyen sokat számít a cégről közvetített kép, ennek pedig szerves része, hogy milyen minőségű fotóanyag jelenik meg a termékeiről, szolgáltatásairól. Mi ebben tudunk segíteni. Hallottam, hogy be lehet kapcsolódni a kamara által működtetett klubok munkájába, én a Marketing  valamint az Üzletasszony klubba készülök. Azt gondolom, hogy a kamara a lehetőséget adja meg a kapcsolatok építésére, de nekünk kell tennünk azért, hogy megismerjenek bennünket.

 

 

Közgazdászként világszerte elismert szakemberektől tanulta a szakterületeihez szükséges ismereteket Kovácsné Tímár Ildikó, aki az elmúlt 20 évben vállalatfejlesztési tanácsadóként, business coachként nyújtott támogatást vállalatvezetőknek, menedzsereknek. A kamara önkéntes tagjaként továbbra is ezen a területen kíván dolgozni, de már a baranyai gazdasági közösséggel együtt.

- 20 évet töltöttem közép- és felsővezetőként nemzetközi pénzügyi szolgáltató cégeknél, ahol a vállalat stratégiájáért, az ehhez kapcsolódó irányítási rendszer kidolgozásáért és működtetéséért, a jó munkahelyi hangulat megteremtéséért feleltem. Szerveztem konferenciákat, kampányokat, tartottam és előkészítettem tanfolyamokat, tréningeket. Két évtizede szerteágazó élet- és vezetői tapasztalataimat átadva tanácsadóként és coachként segítem azokat a vezetőket, vállalatokat, akik valamilyen döntés, változtatás, átszervezés, kihívás előtt állnak, fejlődni szeretnének, vagy munkahelyi feladataik súlya miatt nem tudnak felszabadultan élni – foglalja össze röviden gazdag szakmai múltját Kovácsné Tímár Ildikó. - Sok felismerést, tapasztalatot hoztak a vezetőként, valamint a felsővezetők mellett eltöltött évtizedek, és megismertem, alkalmaztam azokat a fontos fogásokat, amelyek a sikeres támogatás elengedhetetlen részei. Azt látom, hogy az elmagányosodás, az időgazdálkodás, a munka-magánélet aránytalansága, a kiégés vagy a stressz kezelése mind gyakran vetnek fel kérdéseket a vezetők életében. Mivel magasan képzett, tehetséges emberekről van szó, nem az a kérdés, hogy előbb vagy utóbb meg tudják-e oldani ezeket a problémákat, sokkal inkább az, honnan kaphatnak segítséget. Ez a segítség lehetek én.

- Miért döntött úgy, hogy a kamara önkéntes tagja lesz?

- Eddigi munkám rengeteg utazással, külföldi tartózkodással járt, de néhány éve megszülettek az unokáim és szeretnék minél több időt velük tölteni. Mivel mindig is Baranyában éltem, itt képzelem el a jövőmet is. Viszont az itteni kapcsolataimat fel kell élénkítenem, szeretnék visszailleszkedni a helyi közösségbe. Ezért olyan közeget kerestem magamnak, ahol vállalkozókkal ismerkedhetek, kapcsolatokat építhetek, így jutottam el a baranyai kamarához illetve a testülettel szorosan együtt dolgozó vállalkozókhoz. A kamarával kapcsolatban szerzett számos információ illetve a tavalyi választások új irányultsága is afelé terelt, hogy a kamarai közösség lehet az a hely, ahol másoknak segíteni tudok, de nekem is tudnak. Ezért már bejelentkeztem a kamara három klubjába is, és szeretnék aktív tagja lenni a közösségnek, hiszen közösségi ember, csapatjátékos vagyok.