Üdvözöljük a

Üzleti közösség: partnerség, pályázati lehetsőégek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Üzleti közösség: partnerség, pályázati lehetsőégek

Szerző: E.É. | 2014. május 7.

Folyamatosan bővül a megye üzleti közössége, a kamarai tagság.

Új tagunk a Cosinus FI 98 Villamos-ipari és Szolgáltató Bt.

 

A vállalkozás szolgáltatási kínálata lefedi a hazai energia-gazdálkodás szinte teljes vertikumát. A cég nem csak megmutatja, mi is a legkedvezőbb vételezési forma, de foglalkozik fázisjavítással és villanyszereléssel is. Megrendelői között nagyvállalatok, és kisebb cégek egyaránt megtalálhatók.

Bár a Cosinus FI 98 Bt. tevékenysége rendkívül széles körű, a szálak mindegyike az energiapiachoz kapcsolódik - kezdte a cég rövid bemutatását Sólyom Csaba, ügyvezető. E szerint olyan energiagazdálkodási kérdések megoldásával foglalkozunk, amelyek a villamos energia szabadpiaci vételezésének a hatékony feltételeit, illetve a költségcsökkentési lehetőségeket is magába foglalják. Mindez azért fontos, mert az energia költsége napjaink egyik meghatározó kérdése. A 2008-ban lezajlott változások következményeként ugyanis előbb a villamosenergia-piac, majd a földgáz-piac is megnyílt az ipari nagyfogyasztók számára. Nos, éppen e  hatás miatt vált kiemelten hangsúlyossá a veszteségek minimalizálása, a takarékosság, a költségek optimalizálása - állítja a cégvezető. Ilyen hatékony költségcsökkentő megoldásaink között első helyen szerepel  – a fázisjavító berendezéseknek köszönhetően – a meddő energia kompenzálása, az energiagazdálkodás , illetve a LED-technológiás világítás.

A Cosinus FI 98 Bt. a fenti tevékenységen kívül foglalkozik még teljes körű villanyszereléssel, villamos elosztó berendezések ütemezett karbantartásával és kivitelezésével. Sólyom Csaba, ügyvezető úgy véli, hogy jelenleg nincs olyan szolgáltatási igény az energiagazdálkodás területén, amelyet ne tudnának kielégíteni. Felméréseik azt mutatják, hogy a megrendelőik energia megtakarítása jelentős, hiszen az esetek többségében 7-38 százalékos megtakarítás érhető el.

Kérdésünkre, miszerint mit vár a cég a kamarai tagságtól, az ügyvezető elmondta: meggyőződésem, hogy egy gazdasági közösséghez való tartozásból mindenképpen profitálni lehet. Reményeink szerint a kamara segítségével bővíteni tudjuk megrendelőink, üzleti partnereink számát, de bízunk abban is, hogy az energia-szektorban kiírt pályázatokra  szélesebb rálátásunk lehet.  

 

Webstar Csoport Kft.: jelentős siker  az e-book-piacon

 

A pécsi székhellyel rendelkező vállalkozás – a széleskörű tevékenységén túl – két éve indította el e-book mesekönyv-fejlesztési projektjét. Az általános üzleti stratégiájukat fenntartható és emberközpontú családbarát szemlélet jellemzi.

Míg cégünket családi vállalkozásként alapítottuk 1996-ban, addig mára már húsz kollégával dolgozunk. – emlékezik vissza a kezdetekre Bertók Attila, ügyvezető. A cég létszámának bővítése ellenére megtartották családbarát szemléletüket, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a két éve elnyert „Családbarát munkahely” díj. A vállalkozás vezetője a folyamatos megújulást, a kreativitást említi a cég legfontosabb prioritásainak. Éppen ezért támogatják és segítik a kollégák szakmai fejlődését. Az ügyvezető elmondta még, hogy reményei szerint a startup világ értékei jellemzik a vállalkozást: a csapat minden tagja dinamikus, motivált, új ötletekre nyitott. Kérdésünkre, hogy mivel jellemezné a cég fő profilját, Bertók elmondta, hogy elsősorban a sok felhasználós (vállalati illetve közigazgatáshoz kapcsolódó) online rendszerek fejlesztésében érdekeltek. Így aztán bevételeik jelentős része is a már említett szoftverfejlesztésekből származik.

A csoport bővítésével párhuzamosan új célok elérését tűzték „zászlajukra”. Ennek egyik jelentős állomása volt 2013 novembere, amikor pályázatuk elnyerte a magyar „Üzleti Felelősség” díját, azaz a CSR HUNGARY elismerést. A CSR-trend jellemzője egyébként a rendszerben történő gondolkodáson túl a lokális szerep növelése. A pécsi vállalkozás egyik legújabb sikere a „Történetek a gyerekszobából” című e-book mesekönyv sorozat, amelynek első darabját  a tavalyi Moonbeam Children's Book Awards-on ezüstéremmel jutalmazták.

A kamarai tagsággal kapcsolatban Bertók Attila reméli, hogy egy olyan partnerkapcsolatra tehetnek szert, amely cégük fejlődését, pályázati lehetőségeik szélesedését, illetve az üzleti partnerek számának növelését is magával hozza  majd.