Üdvözöljük a

A KKV-k felkészítése a fogyasztóvédelmi jogszabálynak való megfelelésre | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A KKV-k felkészítése a fogyasztóvédelmi jogszabálynak való megfelelésre

Szerző: Weller Diána | 2018. január 11.

Az Európai Unióban közel 22 millió vállalkozás működik, ezeknek 99,8 százaléka kis-és középvállalkozás. A bonyolult, szerteágazó és sokrétű uniós és nemzeti szintű fogyasztói jogszabályozások miatt a KKV-k nehezen igazodnak el a jogaik és kötelezettségeik labirintusában.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres), a Kézműves, Kis-és Középvállalkozások Európai Szövetségének (UEAPME) és az Európai Fogyasztók Szövetségének (BEUC) együttműködésében létrejött a Consumer Law Ready elnevezésű uniós finanszírozású program, amelynek célja, hogy a mikro-, kis-, és középvállalkozások szakszerű felkészítést és tájékoztatást kapjanak az uniós és nemzeti fogyasztóvédelmi jogoknak való megfelelést illetően. Így elkerülhetik a zavarba ejtő fogyasztó panaszokat és költséges peres eljárásokat.

A „Consumer Law Ready” projekt európai szakértői csapata minden tagállamban felkészített egyetlen nemzeti szakértőt (úgynevezett vezető képzőt). A vezető képző feladata, hogy a megszerzett tudást helyi szinten szervezett képzéseken keresztül átadja az üzleti közvetítő szervezeteknek, pl. kereskedelmi és iparkamaráknak, akik majd közvetlenül érik el a kis-és középvállalkozások köreit.

 

Csatolt állományok: