Üdvözöljük a

Az élelmiszer-kkv-k innovációjának szükségessége Európában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az élelmiszer-kkv-k innovációjának szükségessége Európában

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. május 31.

710 európai KKV-t vontak be az élelmiszer-ágazatban egy olyan kérdőív kitöltésekor, amely hasznos a KKV-k kritikus tényezőinek diagnosztizálására vonatkozó jelentés elkészítésében. Végül összesen 98 kitöltött kérdőív érkezett vissza.

Ami az innováció szükségleteit illeti, minden válaszadó (hat kivételével) "érdekelt az innovációk integrálásában”.

A jelentés rávilágított, hogy a vállalatok tisztában vannak azzal, hogy az innováció integrálása előnyökkel jár számukra, különösen az "értékesítés növekedés" és a "költségcsökkentés" vonatkozásában. Továbbá, általánosan elmondható, hogy a vállalatok számára a regionális szabályozási törvényekkel kapcsolatos információk meglehetősen hozzáférhetetlenek.

Bár egyes vállalatok "nem érdekeltek a tanácsadásban", az I-CON projekt fokozza az együttműködést a KKV-kkal, olyan megközelítést alkalmazva, amelyben az elégedettséget / minőséget folyamatosan figyelemmel kísérik a KKV-k készségeinek és vállalkozói készségeinek hatékony javítása érdekében, az élelmiszeripar innovációs potenciáljának támogatásával.