Üdvözöljük a

Európai vállalkozói régió 2015 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európai vállalkozói régió 2015

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. február 4.

A Régiók Bizottsága meghirdette az„Európai vállalkozói régió (EVR) 2015” díjat, amellyel azokat a városokat és régiókat kívánják jutalmazni, melyek kiemelkedően előretekintő jövőképpel rendelkeznek Európában. A pályázatot, amelyre 2014. március 31-ig várják a jelentkezéseket, ötödik alkalommal Luc Vanden Brande, a Flandria–Európa kapcsolattartó ügynökség elnöke nyitotta meg az európai kkv-k vilniusi közgyűlése alkalmával.

Az EVR-díj feltérképezi és kitünteti a kiemelkedő vállalkozói jövőképpel rendelkező régiókat, mely jövőkép olyan konkrét és mérhető intézkedéseken keresztül valósul meg, melyek hozzájárulnak az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag végrehajtásához és az állami támogatások optimális felhasználásához, függetlenül ezen régiók méretétől, gazdagságától és hatásköreitől. A legmeggyőzőbb politikai stratégiát kidolgozó régiók megkapják „Az év vállalkozói régiója” elnevezésű címet. A kezdeményezés célja a dinamikus, környezetbarát és vállalkozó szellemű régiók létrehozása és támogatása Európa-szerte.

„A kkv-k az európai gazdasági fellendülés motorjai. A nemzeti, regionális és helyi hatóságoknak össze kell fogniuk, és meg kell teremteniük a megfelelő feltételeket a vállalkozások működéséhez. Az EVR-kezdeményezés azokat a régiókat díjazza, amelyek elkötelezetten törekednek a vállalkozások számára kedvező körülmények megteremtésére. Amennyiben Ön készen áll régiója vállalkozási potenciáljának a kihasználására, kérem, jelentkezzen a 2015. évi EVR-díjra”, mondta Luc Vanden Brande,

A jutalmazott regionális stratégia a következő két esztendőben értékelésre kerül, és annak főbb eredményeit közzéteszik és megvitatják a regionális és helyi önkormányzatok az EVR-hálózaton belül.

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31. A jelentkezési lap, a díjról szóló részletes tájékoztató és további információ az EVR weboldalán található: www.cor.europa.eu/eer. További információ: eer-cdr@cor.europa.eu.