Üdvözöljük a

Exportálok, de mehetne jobban is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Exportálok, de mehetne jobban is

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. április 15.

Nemzetközi partnerkereső tréningünk kaposvári állomásán ismét komoly export potenciállal rendelkező cégekkel találkoztunk.  Közös problémájuk volt az elhúzódó gazdasági válság kapcsán, hogy piacuk beszűkült, export tevékenységükben csak 1-2 állandó külföldi partnerük van, ami hosszú távon kockázatos lehet.

Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat pécsi irodája negyedévente tart Somogy-Tolna-Baranya megyék térségében olyan tájékoztató fórumot és tréninget, ahol a hálózat ingyenes nemzetközi partnerkeresés szolgáltatásaival ismertetjük meg a résztvevőket. Egy új piac megismerése és termékünk/szolgáltatásunk ottani piaci helyzetének szempontjából nagyon fontos, hogy a rendszerünk használatával rengeteg információt tudunk szerezni. Ki kell azonban hangsúlyoznunk, hogy nagyon munkaigényes feladatról van szó.

 

A képzés során a résztvevők részletes tájékoztatást kaptak  a Pécsi Iroda nemzetközi partnerkereső adatbázisának – POD - alkalmazásáról, használatának módjáról, mely 52 ország üzleti partneri ajánlatainak naponta bővülő rendszerét mutatta be. Nagy hangsúlyt fektettünk a partnerkeresésre alkalmas ajánlati/keresési profil megírására, ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókra.

 

A rendszer alkalmas marketing, piackutatási és termékfejlesztési tapasztalatok szerzésére anélkül, hogy bármiféle anyagi kockázatot vállalna a vállalkozás.

 

A képzés és az adatbázis ingyenes használatának lehetősége egy résztvevő véleménye szerint piaci rést tölt be azok számára, akik saját cégük külpiaci stratégiáját saját maguk akarják irányítani. Nagyban szélesíti látókörüket és megkönnyíti a tájékozódást a nemzetközi rendezvények és üzleti partnerségi ajánlatok sokaságában. 

 

 

A képzésen bemutatott prezentációkat és az adatbázisban való megjelenéshez szükséges kitöltendő adatlapokat a cikk alján tekinthetik meg.

 

 

 

Kapcsolódó anyagok: