Ezt meg kell, hogy vegyem!

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. január 29.

Mitől függ az, hogy egy termék vagy szolgáltatás ilyen hatással legyen ránk? A Ready to Export  - exportfejlesztési tréningünk hatodik képzési napjának előadója, Dr. Lányi Beatrix a PTE KTK oktatója segítségével a vállalkozók lépésről lépésre elemezhették saját terméküket és szolgáltatásukat az exportpiaci terjeszkedés különböző aspektusaiból.

A termékfejlesztési folyamat áttekintése egy szakember segítségével sokszor hoz meglepő felfedezéseket, új megoldásokat, amik mindig is ott voltak a szemünk előtt, de a mindennapi munka során elsiklottunk felettünk. Az ilyen alkalmakkor azonban „lehetőségként” szembesülünk ezekkel, ezért hasznos néha egy kívülálló szemével is megvizsgálnunk a vállalkozásunk kínálatát.

 

A tréning során szóba került még a külpiaci információgyűjtés fontossága, annak csatornái, a vevői döntések hátterében meghúzódó folyamatok és ezek befolyásolási technikái is. A résztvevő egy élő példán keresztül is belekóstolhattak egy 1999 óta folyó termékfejlesztés folyamatába, az út során elhárított akadályokba, megoldott problémákba, melyet ezúttal a Markcon Kft. munkatársa, Tencz Zsófia mutatott be.

 

Képzéssorozatunk február 10.-i, következő tréningjének fő témája: Hogyan tudjuk megválasztani az értékesítési csatornákat?

Előadónk: Dr. Szűcs Krisztián PTE KTK és bemutatkozik a Blázek & Anni Kft.