Üdvözöljük a

Fejesugrás az új piacokba | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fejesugrás az új piacokba

Szerző: Enterprise Europe Network | 2015. március 12.

„Az Enterprise Europe Network partner részvétele döntő jelentőségű volt abban, hogy nyomatékot adott a tárgyalásoknak, és segített megteremteni az együttműködés alapjául szolgáló bizalmat a vállalkozások között.”

 

Åsa Magnusson a svéd Dala Tekniska ügyvezető igazgatója, és nem mellesleg egy életmentő felszerelés díjnyertes feltalálója. Szabadalmaztatott termékének izlandi piacra viteléhez a helyi Enterprise Europe Network Stiftelsen Teknikdalen in Borlänge irodához fordult támogatásért.

A svéd Enterprise Europe Network (EEN) iroda azonnal kapcsolatba lépett az izlandi EEN partner Innovation Center Iceland-del (ICI), hogy a disztribútor kereséshez segítséget kapjon.

 

A lehetséges partnerség
Az izlandi ICI a 30 éves múltra visszatekintő, úszómedencék javításával, és úszással kapcsolatos termékek és felszerelések eladásával, valamint úszásoktatással foglalkozó Aqua Sport vállalkozásban találta meg a lehetséges partnert. Mivel a svéd Dala Tekniska korábbról már ismerte az izlandi céget, tudni akarták, hogy valóban ők-e a megfelelő partner.

 

Az EEN munkatársai egy stockholmi „Viking-Nap” – az északi országok számára megrendezett üzleti partnerközvetítő nap – alkalmával tárgyaltak a témáról. Úgy döntöttek, hogy áttekintik az izlandi cég üzletmenetét, és megszerveznek egy találkozót Reykjavikban, hogy segítsék a svéd partnert a döntés meghozatalában.

 

A megállapodás

A tárgyalás az Aqua Sport és a svéd Dala Tekniska forgalmazói szerződéskötésével ért véget, együttműködésük azóta is zavartalan.

„Az Enterprise Europe Network-nek köszönhetően végül találtam izlandi viszonteladót.” – mondta Åsa Magnusson, a svéd Dala Tekniska ügyvezető igazgatója.

 

Guðmundur Harðarson, az Aqua Sport igazgatója rámutatott arra a Hálózat szerepének lényeges elemére:
„Az Enterprise Europe Network partner ICI részvétele döntő jelentőségű volt abban, hogy nyomatékot adott a tárgyalásoknak, és segített megteremteni az együttműködés alapjául szolgáló bizalmat a vállalkozások között.”

 

A támogató EEN partnerek
Izland, Reykjavik: Innovation Center Iceland (ICI)
Svédország, Borlänge: Stiftelsen Teknikdalen

Kapcsolódó anyagok: