Üdvözöljük a

Fiatal Vállalkozók Hete | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fiatal Vállalkozók Hete

Szerző: Weller Diána | 2015. november 20.

A Fiatal Vállalkozók Hete néven futó programsorozat november 19-én, csütörtökön érkezett Pécsre.

A rendezvényre a vállalkozás indításán gondolkodó fiatalokat, kezdő és tapasztalt vállalkozókat várta a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, az esemény szervezője és a társszervezők a PBKIK, az EEN és a Szálkai Könyvelő és Adótanácsadó Iroda.

Csizi Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg a konferenciát, arra buzdítva a hallgatóságot, hogy a gazdasági racionalitást szem előtt tartva valósítsák meg álmaikat, ötleteiket.

Ezt követően a további előadók ezen álmok megvalósításához adtak muníciót a jelenlévőknek.

Pető Ákos a FIVOSZ baranyai elnöke bemutatta a szövetségük működését, feladatait. A vállalkozóknak nyújtott sokféle szolgáltatás közül a kapcsolatépítő programokat emelte ki mint az egyik leghasznosabb segítség a kezdő, kapcsolatokkal még nem rendelkező vállalkozásoknak.

Szintén a FIVOSZ képviseletében Rutai Gábor ismertette a GINOP-5.2.2 – Fiatalok Vállalkozóvá Válásának Támogatása projektet.

Hendinger Anita az Enterprise Europe Network pécsi irodavezetője a hálózat nyújtotta lehetőségeket vázolta, mely a vállalkozások külpiacra jutását segíti világszerte. Az érdeklődők mélyebben is megismerhetik a hálózat működését decemberi programjukon.

Koszorús Zsolt az AXA bank régióvezetője a vállalkozások számára ajánlott kedvező és népszerű banki konstrukciókat.

Rabb Szabolcs a PBKIK Innovációs osztályvezetője olyan vállalkozásokról tartott előadást, melyek piacukon világelsők, mégsem ismerjük őket, azaz a rejtett bajnokokról.

A hallgatóságnak lehetőségük volt megismerni két sikeres vállalkozót is, akik saját történetüket, sikereiket, kudarcaikat is megosztották. Mindkét vendég kiemelte, hogy kitartással, és elhivatottsággal lehet csak igazi sikereket elérni. Vendler Balázs a MarkCon Csoport ügyvezetője szerint nagyon fontos a célok pontos megfogalmazása és a megfelelő, a cég értékeit és érdekeit magukénak érző kollégák kiválasztása. Nagy Norbert a WBS Rendszerház ügyvezetője kihangsúlyozta, hogy a sikert nemcsak a bankszámláján lévő összege méri, hanem a harmonikus magánélet is. Ennek tudatában a döntései során a szakmai érveket megfontolva, a józanészre hallgat.