Üdvözöljük a

Fókuszban a versenyképesség | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fókuszban a versenyképesség

Szerző: Enterprise Europe Network - Dél-Dunántúl | 2017. június 8.

A KKV versenyképességet segítő és hátráltató tényezők feltérképezését célozta az a rendezvénysorozat, melynek végén, 2017. június 1-jén országos meghívotti kör összegezte az eredményeket. Az eseményt Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója nyitotta meg. A KKV-fejlesztési intézkedésekről Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) tartott előadást. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network irodát Keresnyei János és Császár Gergely képviselte.

Az Európai Unió vezetői felismerték, hogy az Unió gazdasági sikere a kis- és versenyképességére épül. Az Európai Bizottság felkérésére ezért útjára indult az a kezdeményezés, melynek célja a kkv-k és a kereskedelemfejlesztés intézményeinek rendelkezésére álló eszközrendszer áttekintése, az együttműködés javítása.

 

Szembeötlő az a tendencia, miszerint a kkv-fejlesztés középpontjába a vállalkozók igényeit helyezik. A döntési, stratégiaalkotási folyamatok felülről érkező döntések helyett mindinkább az alulról, az ügyfelektől, kkv-któl induló információkra épülnek.

 

Mind a regionális, mind az országos rendezvényen három tematika mentén haladtak a megbeszélések: finanszírozás, termékfejlesztés, stratégia és üzletfejlesztés.

 

Az eredmények összesítése jelenleg is zajlik a konzorciumvezető MNKH irányításával.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara KKV-fejlesztési Bizottsága összhangban a fentiekkel, a kamarai stratégia mentén segíti a vállalkozásokat.