Ha keresünk, találunk! - Tegye cégét láthatóvá nemzetközi partnerkereső adatbázisunkban

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. október 3.

Az Európai KKV hét keretében első alkalommal szervezett egyedülálló képzést az Enterprise Europe Network hálózat pécsi irodája. Az Európai Bizottság által koordinált kampány a vállalkozói formát népszerűsíti. Tájékoztatja az érdekelteket, hogy az Európai Unió, valamint a tagállami, a regionális és a helyi hatóságok hogyan támogatják a mikro-, a kis- és a középvállalkozásokat. Célja továbbá, hogy elismerést biztosítson a vállalkozóknak, amiért hozzájárulnak Európa jólétéhez, munkahelyeihez, innovációs tevékenységeihez és versenyképességéhez  

A képzés során a résztvevők részletes tájékoztatást kaptak  a Pécsi Iroda nemzetközi partnerkereső adatbázisának – POD - alkalmazásáról, használatának módjáról, mely 52 ország üzleti partneri ajánlatainak naponta bővülő rendszerét mutatta be. Nagy hangsúlyt fektettünk a partnerkeresésre alkalmas ajánlati/keresési profil megírására, ezzel kapcsolatos fontos tudnivalókra.

 

A rendszer alkalmas marketing, piackutatási és termékfejlesztési tapasztalatok szerzésére anélkül, hogy bármiféle anyagi kockázatot vállalna a vállalkozás.

 

A képzés és az adatbázis ingyenes használatának lehetősége egy résztvevő véleménye szerint piaci rést tölt be azok számára, akik saját cégük külpiaci stratégiáját saját maguk akarják irányítani. Nagyban szélesíti látókörüket és megkönnyíti a tájékozódást a nemzetközi rendezvények és üzleti partnerségi ajánlatok sokaságában.

 

A képzésen bemutatott prezentációkat és az adatbázisban való megjelenéshez szükséges kitöltendő adatlapokat a cikk alján tekinthetik meg.