Üdvözöljük a

Hisztopatológia: egyre szorosabb együttműködés a biotechnológiában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hisztopatológia: egyre szorosabb együttműködés a biotechnológiában

Szerző: Császár Gergely | 2014. szeptember 9.

A kamarai tag Hisztopatológia Kft. együttműködési megállapodást kötött a szlovákiai DB Biotech, spol. s r.o.-val. A kooperáció eredményeképpen mára egy olyan innovatív termékcsalád született, mely az elsődleges antitestektől az immunhisztokémiai kit-ekig terjed. A laikusok számára: az egészségipar ezen területe a daganatos megbetegedések diagnosztikájában, kezelésében és kutatásában bír jelentős szereppel.

A DB Biotech, spol. s r.o. elsősorban elsődleges antitesteket fejleszt diagnosztikus és kutatási célra egy új technológia segítségével.


A Hisztopatológia Kft. ezek mellett a szöveti és immunszerológiai kötődést jelölő rendszerekre (HISTOLS®) specializált, így a kettő jól egészíti ki és támogatja egymást.

 

A cégvezető dr. Szekeres György elmondása szerint a létrejött együttműködés keretében új termékeket sikerült kifejleszteni, mely alapján a jövőbeni tervei között a következők szerepelnek:


- a közelmúltban kifejlesztett termékek közös hasznosítása, piaci versenyképességük növelése
- a folyamatban lévő fejlesztések befejezése
- további új termékek fejlesztése.

 

Az együttműködő partnerek előnyösebb technológiai és biológiai tulajdonságú in vitro diagnosztikus (IVD) eszközt fejlesztettek ki.
Az egyelőre magyar nyelven elérhető katalógus letölthető alább.

 

A cégvezető az Enterprise Europe Network kollégáinak munkáját is igénybe vette.