Üdvözöljük a

Hogyan találjunk üzleti partnert külföldön? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hogyan találjunk üzleti partnert külföldön?

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. január 12.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara külügyi tevékenysége igen sokrétű volt 2016-ban, és a tervek szerint idén is igen sűrű lesz a nemzetközi partnerkesési aktivitás a vállalkozók számára.

Öt fő területet emelnénk ki ezen belül:

  • Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat nemzetközi partnerkereső szolgáltatásait
  • A kamarai rendszerben szervezett ki-, és beutazó üzleti delegációkat
  • A nemzetközi üzleti partnerségi lehetőségről szóló tájékoztatókat és fórumokat
  • Az Open4Business Pécsett szervezett nemzetközi üzletember találkozó és konferenciát
  • A Magyar-Horvát Tagozat tevékenységét

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara novemberi külügyi értekezletén elhangzottak alapján a területi kamarák közül a legtöbb nemzetközi tematikájú aktivitást és rendezvényt mi szerveztük. Összesen 514 baranyai vállalkozás vett részt személyesen külföldi kiutazásban, beutazó delegáció rendezvényén, nemzetközi partnerkereső eseményen itthon és külföldön. A célországok felölelték az Eu tagállamokon kívül Kínát, Bosznia-Hercegovinát és a szomszédos országokat.

 

A Magyar – Horvát tagozat és az Enterprise Europe Network hírlevélben is tájékoztatta tagjait és az érdeklődőket nemzetközi üzleti partnerséggel kapcsolatban. Ezeket 2 240 vállalkozás kapta, és azt tapasztaltuk, hogy egyre több konkrét eredmény is született a kapott információk alapján. Sok vállalkozás sikeres pályázatból megvalósított fejlesztése által kezdett új piacok után érdeklődni, és díjmentes szolgáltatásainkat használni. Mivel ebben vidéki területek is érintettek, idén nagyobb hangsúlyt fektetünk a Siklós, Szigetvár, Mohács, Komlói vállalkozások tájékoztatására és bevonására.

 

Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat pécsi irodája az idei évben is számtalan partnerkereső rendezvénnyel segíti a kis- és középvállalkozásokat nemzetközi kapcsolatainak bővítésében. A nemzetközi konferenciákkal és szakvásárokkal párhuzamosan szervezett üzleti partnerkereső rendezvényekre a világ minden tájáról érkeznek vállalkozások új partnerek után kutatva.

 

Társszervezőként részt vesz az iroda a holland ModeFabriek kiállítás mellé szervezett FashionMatch 6.0, az osztrák Future of Building és a győri Innosport üzletember találkozókon. Főszervezőként pedig a tavalyi sikeres, pécsi Open4Business rendezvényt ajánljuk októberben.

A fent említett üzletember-találkozókon a részvétel hálózatunk ügyfeleinek ingyenes, a résztvevőknek csak a kiutazást és a szállást kell finanszírozniuk. Regisztrálni, cégbemutatkozást és partnerkereső profilt feltölteni a rendezvények hivatalos weboldalain keresztül lehet, melyet minden esetben a kamara honlapján teszünk elérhetővé, és segítünk is személyes tanácsadás keretében.

 

FashionMatch 6.0 - Amszterdam

 

Öt baranyai cég vesz részt januárban az EU FashionMatch 6.0 kiállítás és üzletember találkozón. A rendezvényen a nemzetközi dizájnerek olyan vállalkozókat keresnek – varrodák, bőrdíszművesek, kesztyűsök, keramikusok – akik fizikálisan is megvalósítják és legyártják a tervezők ötleteit.

 

Future of Building 2017 - Bécs

 

2017. május 17-18-án Bécsben rendezik meg a ’Future of Building’ konferencia és nemzetközi üzletember találkozót. Célja, hogy a résztvevőket megismertesse az építőipar legújabb fejlesztéseivel, az infrastrukturális ágazatot érintő változásokkal / újításokkal, és teret adjon az ezen ágazatokban érdekelt vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek kiaknázására, együttműködési kapcsolatok kialakítására. A kétoldalú tárgyalásokra itt nem ritka a 400 résztvevő sem.

 

Innosport 2017 - Győr

 

Csak Győrig kell elmenniük a sport, szabadidős tevékenységek és az egészségipar területén tevékenykedő vállalkozásoknak, hogy új K+F illetve üzleti partnereket találjanak, új üzleti lehetőségekre és projektötletekre leljenek, növeljék versenyképességüket és megjelenjenek a nemzetközi piacokon. Az ipari vállalkozásokon kívül kutatócsoportokat, klasztereket, intézményeket is várnak a nemzetközi technológia-transzfer előmozdítása érdekében. A rendezvény időpontja: 2017.07.27.

 

Open4Business 2017 - Pécs

 

Tavaly ősszel sikeresen megrendezett Open4Business üzletember-találkozót szeretnénk hagyománnyá alakítani.  Több mint 100 résztvevő - zömmel gépipar, ITC, környezetipar képviselői - közel 300 üzleti tárgyaláson vett részt. Ezeket az eredményeket kíséreljük meg felülmúlni a Design Pécs rendezvénysorozathoz csatlakozva október első hetében a kreatíviparral, női vállalkozókkal, klaszterekkel kiegészülve. 2017. október