Üdvözöljük a

Immunhisztokémia és laborlátogatás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Immunhisztokémia és laborlátogatás

Szerző: Sörös Dávid | 2017. április 13.

A kamara Enterprise Europe Network irodája közreműködésével múlt héten – április 6-7. – lezajlott Kassán a tavaszi Immunhisztokémiai tréning és a mellé szervezett biotechnológiai labor látogatás. 

A másfél napos Immunhisztokémiai tréning 22 fővel zajlott le külső és belső előadókkal egyaránt. A tréning során a résztvevők megismerkedhettek a jelenleg használt módszerek előnyeivel, tapasztalataival és azok határaival, persze ezek mellett új lehetőségeket, módszereket is megismerhettek.

Minden előadásra érvényes észrevétel, hogy nagyon hasznos információkat ismertettek, külön kiemelendő, hogy mindenki a saját tapasztalatait, megfigyeléseit, gyakran kísérleteit mutatta be, minden előadásnak megvolt a határozott – és nagyon hasznos – üzenete és mindezt a résztvevők teljes köre alátámasztotta folyamatos érdeklődésével és a diszkussziók gazdagságával.

 

Csütörtöki napon került sor a DB Biotech vállalat meglátogatására és laborjának megtekintésére. A látogatás során először Dr. Peter Molnar bemutatta a céget, megismerhettük tulajdonostársával és az értékesítési vezetőt is. A vállalat többek között klonális nyúl antitestek előállításával, fejlesztésükkel és tesztelésükkel foglalkozik, ezen antitesteket a klinikai diagnosztika és a kutatások területén használják fel. A labornak 30 országgal van üzleti kapcsolata, ezen belül 45 disztribútor és 18 OEM partner segíti értékesítésüket, de 21 végfelhasználóval is szerződésük van.

 

A bemutató után egy laborlátogatásra nyílt minden résztvevőnek lehetősége 5-6 fős csoportokban.

 

A laborlátogatást követően kötetlen beszélgetés keretén belül lehetett pontosítani a kérdőjeles részeket és esetleges Enterprise Europe Network projektbeli együttműködésekről beszélni.

 

A céglátogatáson részt vett a presovi Enterprise Europe Network partnertől Mária Radvanská is, akivel pozitív és tapasztalat megosztó beszélgetés mellett bemutatásra került városunk, lehetőségeink és az októberi Open4Business rendezvényünk.