Üdvözöljük a

Kőkemény megállapodást kötött az AFK | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Kőkemény" megállapodást kötött az AFK

Szerző: Alkalmazott Földtudományi Klaszter| | 2016. május 23.

Klaszterek közötti együttműködési megállapodás aláírására került sor a csehországi Olomouc -ban 2016 május 12-én.  A Czech Stone, a magyar Alkalmazott Földtudományi Klaszter, a Polish Stone, és a portugál Valorpedra a szakmai együttműködést célzó kooperációs megállapodás mellett együttműködési felhívással fordult az EU-ban működő hasonló klaszterek felé.

A megállapodás szorosabb nemzetközi együttműködést irányoz elő a résztvevő klaszterek között a K+F, a közös fejlesztések, az innováció és üzleti projektek megvalósítása terén. Az aláírók EU-n belüli régiók közötti együttműködést, a szakmai tudásbázis intenzívebb kihasználását és a résztvevők között megosztását a felek a versenyképesség növeléséhez elengedhetetlennek tartják. A kreatív, nagy hozzáadott értéket produkáló új technológiák közös kifejlesztését szorgalmazó dokumentum a résztvevő felek rendszeres együttműködését alapozza meg.

 

Az aláírók felhívják a természeti erőforrások hasznosítása, a bányászat és az ehhez kapcsolódó szolgáltatási, technológia és műszer fejlesztési területeken tevékenykedő klasztereket a kezdeményezéshez történő csatlakozásra és kérik az EU megfelelő szervezeteinek aktív támogatását céljaik eléréséhez.

 

Az Alkalmazott Földtudományi Klaszter a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködő partnere.