Üdvözöljük a

Követek viszik az EEN jó hírét | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Követek viszik az EEN jó hírét

Szerző: Császár Gergely | 2016. december 15.

Az Enterprise Europe Network (EEN) magyar konzorciuma által létrehozott Követ program 2013-ban indult. Új követeinek kinevezésére 2016. december 13-án került sor. A Dél-Dunántúlon Keresnyei János, majd Orosz Norbert után most Herbály István vállalta a feladatot.

Az Enterprise Europe Network (EEN) az Európai Bizottság által létrehozott, több mint 60 országban működő vállalkozásfejlesztési program, melynek dél-dunántúli partnere a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A vállalkozók vezetőinek figyelmét nem egyszerű megszerezni, hiszen általában el vannak foglalva mindennapi üzleti ügyekkel. A követek hálózata ezen a ponton tud hathatósan segíteni, ugyanis konferenciákon, a sportpályán, üzleti vacsorák alkalmával rendszeresen találkoznak más vállalkozások vezetőivel.

 

A követek maguk is vállalkozók, akik saját szervezetükön kívül az EEN-t is népszerűsítik. Valódi emberek ajánlása valós sikertörténeteken keresztül mindig a legjobb, leghitelesebb kommunikációs forma.

 

Dél-Dunántúl - Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Herbály István, Ügyvezető igazgató, RG-Net Kft.

Egyéni, speciális igényekhez fejleszt hardvereket, szoftvereket a pécsi RG-Net Kft. Ma már azért keresik a megrendelők a vállalkozást, mert azt hallották róluk, hogy az innovatív kollektíva sok új megoldást képes a termékekbe beépíteni, alkalmazni. Az ipar 4.0 megoldások úttörőjének számító cég az utóbbi években egyre több gépipari, ipari vállalkozás számára végez innovatív, versenyképességet növelő fejlesztéseket, amelyeket maguk terveznek és kiviteleznek, és amelyek növelik a hatékonyságot, valamint segítik a versenyképességet. A cég az Enterprise Europe Network szolgáltatásainak rendszeres használója, kiaknázója, és mondhatni, mostanra már külső szakértője is.

 

 

A korábban kinevezett követek visszatekintő beszédeiből néhány gondolatot érdemes kiemelni.

 

Orosz Norbert (RPT InnoteQ Kft.) és Keresnyei János (KIKK Egyesület) Dél-Dunántúl, Lipusz Marianna (Detki Keksz Kft.) Észak-Magyarország, Palotás Sándor (Déli-Farm Kft.) Dél-Alföld, Belegrai Péter (MOTE Kft.) Közép-Dunántúl, Hall Cecília (KONsys Kft.) és Horváth Ferenc (Fa-Feri Kft.) Nyugat-Magyarország.

 

Az EEN nem csak egy sikeres hálózat, hanem igazi partner. Nagyon jó közösség, akikkel jó együtt dolgozni. Az „EEN Követ” cím örökös cím, referenciát jelent! Nagyon erős és hiteles információ. Minél szélesebb, annál eredményesebb!

 

Sok információt kaptak Szerbia, Románia vonatkozásában – vevőket és beszállítókat is. A követek vissza is tudnak adni egy kicsit a segítségből.

 

Másvalaki a magyar cégek kishitűségét emelte ki, melyek a jó termékeik ellenére nem mernek lépni. A követeket sokszor már közvetlenül keresik meg a kérdéssel, hogy miként lehet kiaknázni a lehetőségeket! Természetesen a követek is kapnak lehetőséget a címmel: van, akit az Európai Bizottság szakértőként kér fel.

 

Nemzetközi szinten is mérhető erő – ezekkel a szavakkal is jellemezték az Enterprise Europe Network-öt. Nagyon fontos a tanulási folyamat, amivel el lehet indulni külföldre. Ebben a folyamatban ad támaszt az EEN: vele könnyebb és hatékonyabb.

 

Közvetlen haszna is van a Hálózat módszertana megismerésének. A „profilírás” megtanulása azért fontos, mert aki képes stratégiai céljainak összefoglalására, az ezt a képességet az üzleti folyamatok más területein is hasznosítani tudja.

 

"Olyan közösségben mozgok, ahol mindenki segíti a másik munkáját. A csapatmunka mindig jobb, mint a szóló. A régióval határos összes országban van üzleti partnerünk. Segítségünkkel másoknak is sikerült partnert találni. Mindenkinek a célja a piacszerzés, ez csak hatékonysággal lehetséges. Nekünk, magyaroknak ebben még fejlődnünk kell – a nagy célok mögé oda kell tenni a hatékonyságot és a munkát!"

 

Újonnan megválasztott (és újraválasztott) követek

 

Dél-Dunántúl – Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Herbály István, Ügyvezető igazgató, RG-Net Kft.

 

Észak-Alföld – Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány közös követe

Dr. Sutka Sándor, Tulajdonos, Pannon Guard Zrt.

 

Közép-Magyarország – MNKH Promóciós Kft.

Ilcsik Csaba, Vezérigazgató, Waterscope

 

Észak-Magyarország – MNKH Promóciós Kft.

Makkai István, Ügyvezető igazgató, Chmara és Társa Bt.

 

Dél-Alföld – Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ződi-Sipos Mária, Marketing és PR vezető, CreatIT Solutions Kft.

 

Közép-Dunántúl – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Belegrai Péter, Ügyvezető igazgató, MOTE Kft.

 

Nyugat-Magyarország – Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Hall Cecília, Marketing és üzletfejlesztési vezető, KONsys Kft.

 

Nyugat-Magyarország – Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Pakainé dr. Kováts Judit, Marketing vezető, Effix Marketing Kft.