Üdvözöljük a

Kreatívipari Szektorcsoport ülés Portóban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kreatívipari Szektorcsoport ülés Portóban

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. november 26.

A Kreatív Iparágak Szektorcsoportja egyike annak az Enterprise Europe Network hálózaton belül működő 17 tematikus szakmai testületnek, akik az adott téma vállalkozóit látják el speciálisan nekik szóló információkkal, üzleti-, és pályázati lehetőségekkel. A csoport 16 ország 37 munkatársát tömöríti.

A találkozó apropóját a Portóban megrendezett „CONCRETA - fenntartható építőipar” kiállítás és nemzetközi üzletember találkozó adta, melyre 7 országból 126 tárgyalópartner regisztrált. Ennek szervezésében, a vállalkozók akvirálásában is nagy segít egy ilyen nemzetközi hálózattal való együttműködés. A 3 napos rendezvény során betekintést kaptak Észak-Portugália jelentősebb iparágaiba – cipő-, parafa-, és bútoripar – a kreatív vállalkozásokat támogató intézményrendszerrel. Ennek érdekessége, hogy a helyi vállalkozói központ, a kamara és az egyetem összefogásával közösen hoztak egy létre egy,  a vállalkozások igényeire épülő szakképző központot, akik a szakember utánpótlást biztosítják a régió vállalkozói részére folyamatosan.

 

A nemzetközi üzleti partnerség kialakítása és együttműködési profilok csoport vezetőjének Schmidt Enikőt, a pécsi iroda munkatársát választották. Jövőbeli feladata a 63 ország 600 partnerirodája által töltött angol nyelvű üzleti profilok koordinációja és terjesztése annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják a vállalkozók a rendszert használni, minél többet profitáljanak belőle. Az adatbázis többrétű használata kiváló lehetőség a kreatívipari vállalkozások számára, hiszen ingyenes piackutatásra és partnerek felkutatására is alkalmas a működtető 63 ország területén.

 

A résztvevők bemutatták saját szervezésű 2016-os, mások által képviselt vállalkozások számára is érdekfeszítő rendezvényeiket, melyen megjelenési és tárgyalási lehetőséget biztosítanak egymás ügyfelei részére.