Kutatás-fejlesztési együttműködési profilok az Enterprise Europe Network adatbázisában

Szerző: Császár Gergely | 2014. április 10.

Ahogy nyílnak meg az új Horizon2020-as pályázati lehetőségek, úgy növekszik az EEN partnerkereső adatbázisába feltöltött konkrét projektek száma is. A héten ezidáig 4, magyar partnereket is érintő lehetőség nyílt meg a környezetipar, az egészségipar, üzleti modell-fejlesztés és a közbeszerzés az innovatív fenntartható energetikai megoldások témakörökben.

Röviden az K+F+I pályázati partnerkeresőről

 

Általában adott "Call"-okhoz kötődő kutatás-fejlesztési igényekről van szó. Pl. Horizon 2020, Eurostars, Interreg, COSME, ERANet x vagy y, vagy saját kutatás, stb.

Az EEN célja ebben a modulban, hogy az Európai Unióhoz kötődő nemzetközi technológiai K+F+I pályázati együttműködéseket elősegítse. Mindig van egy erős vázzal rendelkező, előkészített projekt, melyhez a profil feltöltője vagy partnert, vagy koordinátort keres.

 

Az EEN 2014. júliusától még több eszközzel áll majd rendelkezésre a KKV-k érdekében. A Horizon 2020 SME Instrument Phase 1 vagy 2 nyertes cégek számára díjmentes „coaching” támogató szolgáltatásokat nyújt, az innovatív vállalkozásokat pedig innovációmenedzsment eszközökkel fogja segíteni termékeik piacra juttatásában.