Üdvözöljük a

Magyar kiállítók Szófiában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyar kiállítók Szófiában

Szerző: Weller Diána | 2015. november 19.

November 14-én zárult Szófiában Bulgária és Dél-kelet Európa legnagyobb élelmiszeripari vására, melynek részei az Interfood and Drink (élelmiszer és ital), Meatmania (húsipar), Bulpek (pék- és cukrásztermékek), Salon de Vin (borászat) és SIHRE (hotel, étterem, kávézó) illetve a hozzájuk kapcsolódó technológiai és beszállítói ágazatok kiállítása.

A vendéglátó Bulgária mellett még 25 ország vállalkozói mutatkoztak be Argentínától Kínáig. Az elmúlt négy évben Magyarország is jelen volt kiállítóként, ennek elismeréséül idén „Partnerország” minőségben vett részt. A magyar standon 14 vállalkozás és termékei, valamint a Magyar – Bolgár Kereskedelmi Kamara mutatkozott be. Régiónkat Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Trust Hungary Zrt, a Gant Pécsi Kesztyű és a Bock Pincészet képviselte.

Az Enterprise Europe Network pécsi és szófiai irodája a jelenlévő magyar és az érdeklődő bolgár vállalkozások részére üzletember-találkozókat szervezett a kiállítás ideje alatt, melynek célja a kétoldalú üzleti együttműködések és kereskedelmi kapcsolatok kiépítése volt. Negyven tárgyalás zajlott közel harminc cég közreműködésével, melyek közül több is ígéretesen zárult.