Üdvözöljük a

Nemzetközi összefogás a helyi vállalkozókért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi összefogás a helyi vállalkozókért

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. június 21.

Hosszú előkészítést igényel egy-egy nemzetközi szintű konferencia és üzletember találkozó megszervezése. Az Open4Business októberben Pécsett tartandó üzleti fórum idei szervezése kapcsán azonban azt tapasztalta a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, hogy egyre több nemzetközi szervezet figyelt fel a lehetőségre, és ajánlotta fel együttműködését a szervezéshez.

Ha egy hazai és nemzetközi kapcsolatrendszer hirtelen megmozdul, és elkezd a vállalkozók érdekében együtt dolgozni, akkor nem meglepő, hogy már a regisztráció kezdete utáni egy hónapon belül 10 ország 67 vállalkozójának profilját és tárgyalási szándékát látjuk a szervezést és lebonyolítást szolgáló B2B platformon. A program összesen 150 vállalkozásnak biztosít majd igény szerint 1-3 napos programot, összesen 500 kétoldalú személyes tárgyalási lehetőséggel. Így nem árt sietni a regisztrációval és annak meghatározásával, hogy miről szeretne a cég tárgyalni.

 

Egészen különlegesnek ígérkezik ez az összefogás. Kezdve a Pécsi Tudományegyetem PTE Jubileum 650 Projektiroda, a PTE Diaszpóra hálózat, a Temesvári Kreatívipari Klaszter, a Duna Régió Stratégia Baden-Württembergi irodája, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat kollégáiig mindenki azon dolgozik, hogy a hazai vállalkozók megfelelő külföldi partnereket találjanak, akikkel itt helyben Pécsett tárgyalhatnak.  

 

Baden-Württemberg és Horvátország közösen koordinálja a Duna Stratégia 8-as prioritását, mely a vállalkozások versenyképességének, beleértve a vállalkozások közötti regionális együttműködések (klaszterek) fejlesztésének támogatását célozza. A soros magyar elnökség kapcsán, kiemelkedő lehetőség a pécsi nemzetközi üzleti fórum a térség vállalkozóinak személyes találkozójára.

Az üzletember – találkozó mellett plenáris ülések, fórumok, egyéni tanácsadások, céglátogatások és networking események is helyet kapnak, továbbá a rendezvény részeként idén sor kerül a Connect-IT IT klaszter konferenciára, a Design Pécs Hét eseményeire valamint kreatív ipari klaszterek találkozójára.

A rendezvény munkanyelve angol, de a programok jó része magyar nyelven zajlik. A kétoldalú üzleti tárgyalások szintén angol nyelven zajlanak, de ez a partnerek nyelvtudásának függvénye – így sok esetben magyarul zajlanak a megbeszélések. A rendezvényen való részvétel teljes mértékben regisztrációhoz kötött. 

Az idei témák, főbb szektorok:

  • gépipar
  • kreatív ipar
  • kereskedelem
  • női vállalkozók
  • klaszter együttműködések
  • innováció

Az esemény honlapja, mely a részletes programot tartalmazza, és amelyen keresztül regisztrálni lehet, a csatolmányban az oldal alján elérhető.

Kapcsolódó anyagok: