Üdvözöljük a

Nyáron sem állt le a külföldi kapcsolatteremtés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nyáron sem állt le a külföldi kapcsolatteremtés

Szerző: Császár Gergely, Hendinger Anita | 2016. szeptember 1.

Lassult ugyan, de nem állt le az élet nyáron a szabadságok okán. Mind az együttműködési profilok feltöltése, mind az irántuk érkező érdeklődések fogadása, mind pedig a külföldi termékek, technológiák felé nyitás folyamatosan zajlott az elmúlt időszakban is.

Csak az innovációs osztály által kezelt témákhoz kapcsolódóan átlagosan 6-8 nyitott ügy folyik párhuzamosan. A kollégák feladata, hogy ezek előrehaladását monitorozzák, elakadás esetén továbbsegítsék, a sikeres megállapodásokról pedig hírt adjanak - természetesen a felek beleegyezésével.

A kereskedelemfejlesztési osztályhoz is folyamatosan érkeznek megkeresések, mind a hazai, mind a nemzetközi vállalkozások irányából. A külföldi érdeklődések az élelmiszeripar, textilipar és főként a vasúthoz kapcsolódó beszállítói lehetőségek köré csoportosíthatóak, míg a hazai cégek az építőipar és az élelmiszeripar területén nyitnának új piacok felé.

A szolgáltatás az Európai Bizottság támogatása és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított önrész okán díjmentes.
Várjuk azon vállalkozások és egyéb szervezetek jelentkezését, melyek nyitottak a nemzetközi piacok iránt.

A nyitott, de még nem érett vállalkozások tanácsadást vehetnek igénybe export-import illetve szellemitulajdon-védelem - és még sok más - témakörben. (Ezek díja igényfelmérés után állapítható meg.)

 

Gőzerővel zajlik, és lassan a "finishez" közeledik a szeptember 20-i Open4Business Matchmaking Event szervezése, amely 15 ország 140 cég részvételével aktív kapcsolatteremtési eseménynek ígérkezik.