Üdvözöljük a

Pécsi vállalkozók sikere: Designed 4 Business | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pécsi vállalkozók sikere: Designed 4 Business

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. június 16.

17 ország – 130 vállalkozás – több mint 400 tárgyalás. Így lehetne összegezni a Zágrábi Modern Művészetek múzeumában idén először megszervezett Designed 4 Business nemzetközi kreatívipari üzletember találkozót.

A horvát KKV Ügynökség, az Innovációs és befektetési ügynökség (HAMAG – BICRO) és a nemzetközi Enterprise Europe Network hálózat közös szervezésében került sor a kreatív ipar nemzetközi üzletember találkozójára június 2.-án Zágrábban, melynek célja a kreatív kkv-k, a gyártók, az önkormányzatok és a K + F szervezetek együttműködésének elősegítése. A hazai kreatív ipart 5 vállalkozás képviselte ez alkalommal a nemzetközi találkozón, közülük három Pécsi szervezet.

A D4B partnerkereső esemény gyors és egyszerű módja volt annak, hogy üzleti partnerekkel találkozzanak a vállalkozások. Hogy ki-kivel-miről szeretne tárgyalást folytatni, az a találkozót támogató szoftverben történő regisztráció alapján derült ki. Minél előbb regisztrálta valaki a tárgyalási profilját, annál jobban ki tudta használni a rendelkezésre álló időt az Európai hálózat, hogy megtalálja a megfelelő partnert, akivel a helyszínen tudott tárgyalni. Gyakorlatilag a vállalkozások a maximális számú 12 tárgyalást is meg tudták valósítani egy nap alatt.

Egy-egy megbeszélésre 20 perc állt rendelkezésre, a tárgyalások menetét előzetesen kialakította a szoftver cégre szabottan, melyet már kiutazás előtt kézhez kaptak a résztvevők, hogy fel tudjanak készülni.

 

A tárgyalásokra a design, média, kultúra, kulturális együttműködés, audiovizuális tevékenységek, reklám, művészet, építészet területéről jöttek vállalkozók. Az üzletember találkozón való részvétel költségeit az Enterprise Europe Network hálózat partnerei viselték (regisztráció, szoftver használat, terembérlet, vendéglátás a tárgyalások ideje alatt) ez a rész a vállalkozások számára így díjmentes volt. A kiutazás költsége terhelte egyedül a résztvevőket. A megjelentek közül a Kreatívipari Klaszter sikeres tárgyalásokat folytatott a zágrábi hasonló szervezettel és már meg is kezdték közös projektjüket. A B’s Design stúdió egyedi bőrdíszműves- és sajátmárkás termékei is rátaláltak a holland, dán, spanyol, olasz és horvát érdeklődőkre.

 

A Kamara Enterprise Europe Network irodája egyedüli magyar képviselőként vett részt a hálózat Kreatívipari Szektorcsoportjának találkozóján. Itt 19 ország képviselői kerestek partnert ügyfeleiknek a 63 országban működő hálózat közös adatbázisában megjelentetett keres/kínál ajánlatokból. Így azoknak is találtunk üzleti partnert, akik személyesen nem tudtak eljönni az üzletember találkozóra.