Üdvözöljük a

Pénzt százalékért, vagy adminisztrációért cserébe? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pénzt százalékért, vagy adminisztrációért cserébe?

Szerző: Enterprise Europe Network - Dél-Dunántúl | 2017. december 14.

Robbanásszerű fejlődést prognosztizál a pécsi kötődésű FleetYou – a fiatal cég iránti üzleti partneri érdeklődés megnövekedése után a befektetők figyelme is egyre inkább feléjük fordul.

Mi a legjobb stratégia: befektetőkkel szerződni tulajdonosi részarányért cserébe, vagy pályázati támogatási szerződést kötni, adminisztratív kötelmeket vállalva?

Balog-Farkas Dávid, a FleetYou társalapítója is részt vett a Knowledge to Money klub decemberi összejövetelén. A vélemény: extrém hasznos volt!

A résztvevők köre sok millió euróval rendelkező pályázati nyertesekből, annál is több millió eurót nyert pályázatírókból, bírálókból, coachokból, támogató szervezetek képviselőiből, új pályázókból és érdeklődőkből állt.

 

A mintegy 50 főnyi jelenlévőt a Magyar Nemzeti Kereskedőház Enterprise Europe Network irodája látta vendégül.

 

Ezeknek a negyedévente megvalósuló összejöveteleknek a legnagyobb haszna a közvetlen forrásból származó információkhoz való hozzáférés, és az életszerű projekt értékelés.

  • Mire helyezi a hangsúlyt az értékelő, miközben az anyagunkat olvassa?
  • Hogyan kell felkészülni egy max. 10 perces előadásra, melyben több mint 20 szempont szerint kell bemutatni a projektünket?
  • Milyen kérdésekre kell számítani az értékelőktől?
  • Mennyi pénz lesz a Horizont 2020-as keretprogram SME Instrument (KKV Eszköz) pályázatán 2018-tól?
  • Hogyan juthat mégis pénzhez, aki „csak” Seal of Excellence minősítéssel rendelkezik?
  • Mire jó a Pitch Day, hogyan segít felkészülni egy „befektetővel” lefolytatandó tárgyalásban?

A főszervező szakemberek már röviddel az esemény után elérhetővé tették a prezentációkat a klub honlapján, csakúgy, mint a H2020 SME Instruments pályázati konstrukció új eljárásait leíró dokumentumokat: http://www.k2m.club/faacutenky-prezik-hiacuterek

 

Balog-Farkas Dávid FleetYou – így nyilatkozott:

"Nagyon örülök, hogy eljöttem a Knowledge to Money klub összejövetelére. Olyan információkat tudtam itt meg, melyek megszerzésére máshol nem igazán lett volna lehetőségem. Mindenképpen tervezzük a szoros együttműködést a vezetőséggel, hiszen igyekszem olyan emberekkel körülvenni magamat, akik már elérték azt a célt, ami felé én is tartok. Ha találok egy olyan közösséget, ahol ilyen emberek vannak, szívesen csatlakozom."

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network iroda a következő Knowledge to Money ülésre is szervezi a résztvevői kört, jelentkezni az een [kukac] pbkik [pont] hu címen lehet.