Üdvözöljük a

RENEXPO - A visszatérő vendég a legjobb jel… | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

RENEXPO - A visszatérő vendég a legjobb jel…

Szerző: Császár Gergely | 2014. március 13.

…a legnagyobb siker pedig a megkötött üzlet, nem csak a cégnek, hanem a szervezőknek is. 2020-ra 13%-os megújuló energetikai részarányt kell teljesítenie Magyarországnak az Unión belül. Az Enterprise Europe Network (EEN) megteszi a magáét ebben a folyamatban azzal is, hogy felkészült tárgyalópartnereket ültet egy asztalhoz. Az EEN a 8. RENEXPO szakkiállítás mellett idén is megszervezte nemzetközi üzletember találkozóját: a 12 országból érkezett 48 szervezet képviselőinek túlnyomó többsége ígéretesnek nevezte a rendezvényt.

„Ingyenes?! Biztos semmi haszna…” Sokakban él az a beidegződés, hogy ami díjmentes, az értéktelen. Az EEN által szervezett üzletember találkozókra ez szerencsére - még inkább a szervezők munkájának köszönhetően - nem volt igaz szerdán sem. Az Európai Unió által részfinanszírozott esemény magas színvonalát a projekt partnerek, így a főszervező Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Dél-Dunántúlról a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara biztosította a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével.

 

„Régebben a HITA, azelőtt pedig az ITD Hungary Zrt. munkatársaként többször szerveztem én is üzletember találkozót, így a szervezői oldalról láttam a folyamatokat. Most egy tanácsadó cég kollégájaként „visszatértem”, és örömmel tapasztaltam, hogy a dolog működik! Kihasználtam az időt: 7 tárgyaláson vettem részt 4 óra alatt. Nagy előny, hogy egy helyszínen találkozhattam számos ország üzletembereivel, és előre szervezett tárgyalási naptár alapján tárgyalhattam a partnerekkel. A gondos előkészítés igazán hatékonnyá teszi ezeket a rendezvényeket. Az is tetszett, hogy a délelőtti céglátogatás során kötetlenül beszélgethettünk a résztvevő cégek képviselőivel, így a délutáni megbeszélések során már ismerősként ültünk a tárgyalóasztalhoz.

Anno szervezőként mindig kértünk visszajelzést arról, hogy létrejött-e a rendezvény után valamilyen üzleti megállapodás. A mi cégünk is szívesen ad visszajelzést, mert tudjuk, mennyire fontos a szervezőknek a visszacsatolás – hiszen mindenki szeretné tudni, hogy a munka, amit végez, valóban hatékony-e.”

Konrád Zsuzsa, Business Provider Group

 

„Határozottan jó volt, a tárgyalópartnerek sokszínűsége és együttműködési hajlandósága felülmúlta a várakozásaimat. A klaszterben egyszerre több fejlesztés folyik, és ma is a jövő kooperációit jöttem előkészíteni. A tárgyalásoknak nyilván később lesz pozitív vagy negatív eredménye, de pozitívan állok a dolgokhoz.

Bedőné Károly Judit, Kék Gazdaság Innovációs Klaszter, ECOsynergy Kft.

 

„Köszönöm a szervezők munkáját! A közel hároméves munkánk kezd beérni. Az Önök segítségével 2 hét múlva Amszterdamban, egy üzletember találkozón adhatom elő a projekttervezetemet!”

Komáromi Dániel, Energia Cella Kft.