Üdvözöljük a

Sikeres volt az I. CSR Baranya Konferencia | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres volt az I. CSR Baranya Konferencia

Szerző: Schmidt Enikő | 2013. szeptember 25.

Az Európai KKV hét keretében a Nevelők Háza Egyesület, a Fivosz Baranya megyei szervezete és az Enterprise Europe Network társszervezésében került megrendezésre szeptember 20-án az I. CSR Baranya Konferencia a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara dísztermében.

A rendezvény egy, a helyi önkormányzat, a munkaügyi központ, a non-profit szervezetek és a for-profit szereplők bevonásával készülő, a Dél-dunántúli régióra vonatkozóan kidolgozásra kerülő régiós CSR stratégia egyik induló konferenciája volt.

A konferenciát dr. Farkas Ferenc, a Nevelők Háza Egyesület elnöke, a PTE KTK Gazdálkodástudományi Intézet professzora nyitotta meg köszöntőjével. Ezt követően előadásokat hallhattak az érdeklődők. Dr. Pavluska Valéria a PTE KTK egyetemi docense a vállalati társadalmi felelősségvállalás elméleti megközelítését ismertette néhány gondolatban. Vendler Balázs, a MarCon Csoporttól a FORNETTI egészséges életmód jegyében készült országos kampányát mutatta be. Kővári János önkormányzati és parlamenti képviselő előadása a pécsi civil pályázatokban rejlő lehetőségekre, valamint a városkooperáció szerepére hívta fel a figyelmet. Tóth Bálint, az Északi Támpont Egyesület elnöke az ALDI Magyarország Kft.-vel és a Helyiérték Egyesülettel közösen kidolgozott egyszerűsített pályázati rendszer mechanizmusát mutatta be, melyen keresztül támogatást nyerhetnek a civil szervezeteket. Az előadásokat követően a Piactéren a társadalmi felelősségvállalás megvalósulása érdekében az üzleti szektor (6 cég) és a civilszektor (11 civil szervezet) képviselői találkoztak, és a beszélgetések mentén közös együttműködések kezdődtek el.