Üdvözöljük a

Smart Cities konferencia az „okosabb” városokért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Smart Cities konferencia az „okosabb” városokért

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. június 18.

Hogyan fog össze a fenntarthatóbb és élhetőbb városért a bécsi önkormányzat, a hatóságok, építészek, az egyetemi oktatás, a tervezők és termékfejlesztők? Erről szólt nagy vonalakban az a nagyon érdekfeszítő és aktuális konferencia, melyre 33 ország 291 szakembere volt kíváncsi Bécsben.

Az e mellett tradicionálisan szervezett nemzetközi üzletember találkozóra, ahol kétoldalú üzleti megbeszélések folytak, 173-an regisztráltak, és összesen 418 tárgyalást folytattak. A rendezvény másnapján sor került 3 innovatív építőipari projekt meglátogatására is újrahasznosított ingatlanok, innovatív építészeti megoldások és fa alapú építészet témákban.

 

Az Osztrák Gazdasági Kamara kezdeményezte évekkel ezelőtt egy ilyen fórum megteremtését mely a tudásmegosztásra, az új építészeti trendekre és anyagokra, az innovatív megoldásokra fókuszál. A fenntarthatóság és energiahatékonyság elsődleges szempont egy olyan nagyvárosban, ahol a lakosságszám évi 25 000 fővel nő, pillanatok alatt új városrészek „nőnek ki a földből” és rendkívül tudatos várostervezésre van szükség ahhoz, hogy ezek az új városrészek ne rontsák, hanem emeljék Bécs összképét, az ott élők életminőségét.

 

A résztvevők egy online felületen keresztül regisztrálhatták tárgyalási profiljukat, mely a rendezvény után is hozzáférhető marad: https://www.b2match.eu/buildingsmart2015