Üdvözöljük a

START2ACT – energiahatékonysági projekt fiatal vállalkozók, vállalkozások részére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

START2ACT – energiahatékonysági projekt fiatal vállalkozók, vállalkozások részére

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. július 26.

A Pécs-Baranyai  Kereskedelmi  és Iparkamara is csatlakozott a START2ACT projekthez, melynek célja az 5 évnél fiatalabb mikro, kis- és középvállalkozások, start-up vállalkozások részére a hosszú távú energia-tudatos gondolkodásmód elsajátítása, melyen keresztül további cél: fenntartható vállalatok működtetése, energiahatékonyság növelése.

A munkahelyi optimális energiahasználat egyik fontos eszköze lehet például a hatékonyabb irodai berendezések használata, vagy az egyszerű, energiatudatos hétköznapi rutin-cselekvések kialakítása.

A projekt keretén belül jelenleg egy komplex energiahatékonysági és energiatakarékossági oktatási (e-learning) tananyag fejlesztése zajlik, amelynek eredményeképpen 9 ország kiválasztott vállalkozásai díjmentes képzésben részesülnek, továbbá online és offline mentorálást kapnak a projekt teljes időtartama alatt (36 hónap). A képzésekkel párhuzamosan egy energiatakarékossági verseny is folyik majd a résztvevő KKV-k körében.

 

A projekt 2016 márciusában indult, jelenleg az vállalkozók energiafelhasználásra vonatkozó attitűdjének online kérdőíves felmérését végzik – 9 tagállam vállalkozásainak a bevonásával.

A képzések indulása előreláthatóan 2017. első félévében várható.

 

Érdeklődés esetén további információ:

Schmidt Enikő: eschmidt@pbkik.hu

Kozák Balázs projektmenedzser (Geonardo Kft.)
Tel.: +36 1 250 6703
E-mail: balazs.kozak@geonardo.com

Kapcsolódó anyagok: