Üdvözöljük a

Svájci frank sokk - lehetőség magyar beszállítóknak | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

"Svájci frank sokk" - lehetőség magyar beszállítóknak

Szerző: Hendinger Anita | 2015. szeptember 18.

Az Enterprise Europe Network meghívására az Export Klub szeptemberi találkozóján a HSU Svájci – Magyar Kamara képviselői a svájci üzleti környezetet mutatták be az érdeklődő vállalkozásoknak. A lehetséges együttműködési területek kapcsán a beszállítói lehetőségekre érdemes fókuszálni, gyakorlatilag minden szektorban.

A „svájci frank sokk” (a frank árfolyam hirtelen növekedése az euróhoz képest) új helyzetet teremtett, hiszen a magas árfolyam miatt a termékek ára drasztikusan megnövekedett. Egyre több svájci KKV gondolkodik abban, hogy a versenyképesség megtartása érdekében beszállítói kapacitásokat vegyen igénybe. Érintett a fémmegmunkálás, az élelmiszeripar, az IT szektor, a finommechanika.

 

Svájc – annak ellenére, hogy nem tagja az Európai Uniónak – kétoldalú szerződéseinek köszönhetően lehetővé tette az áruk, személyek és részben a szolgáltatások szabad áramlását nyitott új termékek behozatalára is. A HSU Zürich képviselői egyetértettek azonban abban, hogy Svájc több ország számára is vonzó célpont, ezért ott a „jó bornak is kell a cégér”. Elengedhetetlen a minőség, a megbízhatóság, a bizalom, a nyelvismeret (pl. a német), de igazi áttörés helyi kapcsolatok segítségével érhető el a legkönnyebben. Ebben továbbra is partner az Enterprise Europe Network Pécs és a HSU Zürich.

 

Kapcsolat:

 

Enterprise Europe Network Pécs

E: een@pbkik.hu