Üdvözöljük a

Szeretne külföldi üzleti partnereket találni? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szeretne külföldi üzleti partnereket találni?

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. április 11.

Az Enterprise Europe Network 63 országban működő nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózata többféle eszközzel segíti a helyi vállalkozókat abban, hogy lehetőségük legyen megismerni új piacokat, illetve különböző országok üzleti- és vállalkozói környezetét.

Ennek érdekében rendelkezésre áll ingyenesen használható partnerkereső adatbázisunk, mely jelenleg több mint 17 000 nemzetközi keres/kínál üzleti ajánlatot tartalmaz:

http://www.enterpriseeurope.hu/hu/partnerkereso-adatbazis

 

Amennyiben szeretné üzleti ajánlatát díjmentesen megjeleníteni adatbázisunkban, keresse kollégáinkat az Önhöz legközelebbi irodánkban.

 

 

Piacfeltáró delegációk, nemzetközi üzletember találkozók?

 

A valós piaci tapasztalat sok esetben bizonyul a leghatékonyabb eszköznek. A nemzetközi konferenciák és szakvásárokkal párhuzamosan szervezett üzleti partnerkereső rendezvényeinkre a világ minden tájáról érkeznek vállalkozások új partnerek után kutatva.

 

Gondolja csak végig, mennyi időt, energiát és pénzt emésztene fel, amíg önmaga megszervez 10-15 tárgyalást egy adott helyszínre 5-8 ország vállalkozóiból?

 

A Hálózat által speciálisan ezek szervezésére kidolgozott szoftver segít abban, hogy kihozza tárgyalásaiból a maximumot. Tanácsadóink még a rendezvény előtt segítik Önt a regisztrációban, tárgyalási profilja megfogalmazásában, a végleges tárgyalási napló összeállításában és az ezekre történő felkészülésben.

 

 

Milyen egy jó tárgyalási profil?

 

Ez valójában az ELSŐ találkozás a cégükkel a partnerek számára. Mivel ez alapján kérik fel a céget tárgyalásra, ezért tartalmaznia kell:

  • specifikációt a termékről, szolgáltatásról – Különleges-e a termékünk / technológiánk / szolgáltatásunk? Miben és miért?
  • konkretizálni az ajánlatot és a célzott együttműködés mibenlétét
  • alapvető információkat a vállalkozásról, nyelvtudásról, nemzetközi tapasztalatról

Versenytáraink ismerete segít a fentiek pontosításában, de tanulságos lehet más vállalkozók, már rögzített tárgyalási profiljait is előtte elolvasni.

A találkozókat szervező szoftver már hónapokkal a rendezvény előtt lehetővé teszi a regisztrációt, így sokkal több potenciális partner láthatja a tárgyalási profilt, minél előbb regisztrálja azt. A korán megjelenő profil egyben generálja, stimulálja is olyan jellegű cégek regisztrációját, akik potenciális tárgyalópartnerek lehetnek. Rossz taktika arra várni, hogy „majd regisztrálok, ha lesz olyan, akivel tárgyalnék.”

 

Mivel a profilok alapján a tárgyalásra való felkérést a rendszerben a partnereknek kölcsönösen el kell fogadniuk, hamar kiderül, hogy érdemes-e részt venni a rendezvényen. Az előre összeállított tárgyalási menetrend arra szolgál, hogy a partnerekből időben „fel lehessen készülni”. Tapasztalatunk szerint a tárgyalások során felmerülő kérdések nagyban segítik a felkészülést a további tárgyalások és külföldi piacra lépés megkönnyítésére.

 

A tárgyalások nyelve nagyrészt az angol, ezért sokkal hatékonyabb, ha a nyelvet beszélő kolléga képviseli a céget. Sokkal több tárgyalás várható, ha a vállalkozás különböző tevékenységeire/termékeire több önálló tárgyalási profillal regisztrál, amennyiben biztosítható mindegyikre külön tárgyaló kolléga megjelenése.

 

 

Mit várhatunk az üzletember találkozóktól?

 

  • Ott a helyszínen 20 percünk van „eladni” a cégünket – tárgyalási gyakorlat
  • Ismertség növelése – nemzetközi partnerek
  • Piac tesztelése új termékkel, szolgáltatással - módosító javaslatokat „meghallani”
  • Új ötleteket szerezni, trendeket érzékelni - konkurenciát megnézni

 

Mit NE várjunk az üzletember találkozóktól?

 

  • Azonnali szerződéskötést – ez csak a kezdet!