Üdvözöljük a

Tágítottunk a horizonton - H2020 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tágítottunk a horizonton - H2020

Szerző: Császár Gergely | 2014. február 28.

A mai, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Horizon 2020 pályázati tájékoztató is bizonyította, hogy igény van a gyakorlatias, olajozottan működő rendszerek kialakítására. Az Ocsovszky Zsófia (BioTalentum) előadására épülő rendezvényre az Enterprise Europe Network keretein belül került sor.

Zanza…

 

Középpontban a multi-szektoriális együttműködések – a társadalomra gyakorolt hatás – magánberuházások behozatala – még több innovatív kkv – kockázat- és hitelfinanszírozás – kiváló tudomány – minél több kutató maradjon itt, jöjjön Európába – az innováció teremtsen munkahelyeket, lendítse fel a gazdaságot – egyszerűsödő pályázatok – folyamatosan növekvő támogatási arányok – csökkenő szerződéskötési idő – SME instrument az USA mintájára – üzleti szemléletű döntések az innovációk piacra jutása érdekében – Pre-commercial procurement PCP (Kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzés) – hazai „rásegítő” programok – tájékozódás, regisztráció, partnerkeresés.

A későbbiekben az előadások a résztvevők számára megtekinthetők lesznek honlapunkon.

 

 

És a vélemények…

 

„Nagyon jó volt, nagyon tetszett, hogy gyakorlatiasak voltak az előadások!”

Vajda Róbert (KonvekPRO Kft.)

 

 

„Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet a H2020 rendezvényen való részvételi lehetőségért. Az előadások az előzetes várakozásaimat felülmúlták. Az előadók felkészültsége és gyakorlati tapasztalataik megosztása igen hasznos volt számomra. Amennyiben a későbbiekben is lesz hasonló témájú előadás, kérek értesítést.”

Orosz Norbert (RPT InnoteQ Kft.)

 

 

"Köszönöm a részvételi lehetőséget, a mai hasznos Horizon2020 rendezvényt illetően.

 

Láthatóan az előadók felkészültek voltak, nem csak az előadások tartalmát illetően, de a kérdések megválaszolásában is. Fontosnak találom, hogy a rendelkezésre álló (közvetlen) forrásokat, struktúrájukat megismerhettük, és azt is, hogy mennyiben más a rendszer a megszokotthoz képest. Mint (kevésbé ismert) műholdas technológián alapuló szolgáltatásokat nyújtó internetszolgáltató KKV, keressük a helyünket a 2014-20-as időszak támogatási lehetőségeiben, mely időszakra jellemzően mind az EU, mind a kormányzat kiemelt prioritásként kezeli az Infokommunikációt, és azon belül is a szélessávú internet lefedettség kiteljesedését (fehér foltok lefedését). Mi ebben szeretnénk részt vállalni, és keressük azokat a forrásokat, amelyek ezekben a közös törekvésekben nyújtanak támogatást.

 

Az előadáson hallottakat feldolgozzuk, és keresni fogjuk a kiírásokban a helyünket, amihez hasznos segítségre számítunk majd az Enterprise Europe Network-től is."

Lengvárszky Szabolcs (RG-Networks Kft.)