Új uniós innovációs pályázatokat is támogat az Enterprise Europe Network 2018-tól

Szerző: Enterprise Europe Network - Dél-Dunántúl | 2018. január 11.

Az új Európai Innovációs Tanács (EIC) nem sokkal ezelőtt kezdte meg tevékenységét. Az EIC pilóta projektjének középpontjában az SME Instrument (KKV Eszköz) mellett két másik innovációs pályázat áll: a Fast-Track to Innovation (FTI) és a Future and Emerging Technologies (FET)-Open programok. Habár az SME Instrument az egyetlen olyan program, mely kifejezetten a KKV-k számára nyújt támogatást, az FTI és a FET-Open programok szintén támogatják őket (általában más szereplőkkel együttműködésben).

2018-tól az utóbbi két pályázat nyertesei is részesülhetnek business coaching és kiemelt ügyféltámogatási szoltáltatásban.

Az “EIC Pilot” munkaprogramját elfogadták, mely jogi alapot biztosít arra, hogy az Enterprise Europe Network “Key Account Management (KAM)” - azaz kiemelt ügyféltámogatást nyújt 2018. január 1-jétől.

Emellett a business coaching szolgáltatások igénybevételére is lehetőség nyílik az FTI és a FET-Open programok KKV kedvezményezettei számára is.


Az első év a tesztelés időszaka lesz, melyben az Enterprise Europe Network kiterjeszti szolgáltatásait a másik két program irányába is.


A kiterjesztés a következő módon valósul meg:

  • Kizárólag KKV-k férnek majd hozzá a KAM és coaching szolgáltatásokhoz.
    Ezek a KKV-k jogosultak lesznek 12 napos business coaching szolgáltatásra projektjük megvalósítása során. Ennélfogva az általuk igénybe vett szolgáltatás hasonlatos lesz az SME Instrument Fázis 2-es támogatottakéhoz.
  • Az Enterprise Europe Network kiemelt ügyféltámogatással foglalkozó munkatársainak a szerepe ebben a tekintetben az FTI és a FET-Open KKV-kedvezményezettei coaching szükségleteinek felmérése, és ennek megfelelően a coach-ok azonosítása lesz. Ugyanazon metodológiát és eszközöket (case tracker és coach adatbázis) fogják használni, mint az SME Instrument esetében.
  • A becslések szerint az FTI / FET-Open KKV kedvezményezetteinek a kezdeti (pilóta) szakaszban mintegy 4 napos KAM szolgáltatásra lesz szükségük.

A tevékenységet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Horizont 2020 Inno-Hun projekt keretében végzi.

 

Dél-dunántúli kapcsolattartók:

 

Császár Gergely

irodavezető, tanácsadó

Telefon: +36 72 507 186

E-mail:

gcsaszar [kukac] pbkik [pont] hu

Szabó Berta

klaszter menedzser, tanácsadó

Telefon: +36 72 507 156

E-mail:

bszabo [kukac] pbkik [pont] hu

Erdős-Pohli Krisztina

projekt menedzser

Telefon:+36 72 507 149

E-mail:

pohli [kukac] pbkik [pont] hu

 

Magyarországi partnereink az Inno-Hun projektben: