Üdvözöljük a

Ukrán és Belorusz gazdasági rendezvények | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ukrán és Belorusz gazdasági rendezvények

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. szeptember 15.

Komoly érdeklődésre tarthatnak számot az ukrán és belorusz piac iránt érdeklődők körében a MUKIK (Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara) soron következő rendezvényei.

A magyar-belorusz gazdasági fórum és üzletember-találkozó, szeptember 17-én, csütörtökön kerül megrendezésre Budapesten (lásd a mellékelt anyagokat). Szempontunkból azért érdekes, mert a MUKIK legutóbbi közgyűlésén döntés született a kamara tevékenységének kiterjesztéséről Belarusz területére is. A rendezvényen előreláthatólag az ehhez szükséges kamarák közti megállapodás aláírására is sor kerül.

 

A második, mindenképpen figyelemreméltó rendezvényre október 6-án kerül sor Dnyepropetrovszkban (lásd a csatolt anyagokat), amely Kelet-Ukrajna egyik legnagyobb iparvárosaként kamaránk stratégiai partnere, a vele létrejött mélyebb együttműködést a MUKIK alakította ki. A rendezvényre várjuk az érdeklődő üzletemberek jelentkezését. Izgalmas, perspektivikus területről van szó, amelynek lakossága és cégei örömmel látják a magyar vállalkozókat.

 

A rendezvények meghívói mellett a jelentkezési lapokat is csatoltuk. Amennyiben bárkinek bármilyen kérdése lenne a fentiekkel kapcsolatban (szervezési, gyakorlati, egyszerű kíváncsiság, stb.), szívesen állunk rendelkezésükre. A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara mindkét rendezvény üzletember-találkozójának szervezésében részt vállal.

 

Mint arról minden bizonnyal már mindnyájan értesültek, a MUKIK elnöki posztjára idén tavasszal Gelb Sándort választotta meg a MUKIK Közgyűlése. Bemutatkozása a MUKIK átalakítás alatt álló honlapján található.

A kamara koncepciójának átalakítása teljes erőbedobással folyik, reméljük, hatásait mielőbb érzékelhetik. Szolgáltatási struktúránkat átalakítjuk, - ennek egyes elemei már működnek - aminek következtében növekvő külföldi érdeklődésre is számítunk, ezzel tagjainkat és partnereinket a hazai pályán is megpróbáljuk erősíteni.

 

További információk:
Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara
4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Tel.: +36 20 320-6424
E-mail: kota.gyorgy@gmail.com
www.mukik.hu