Üdvözöljük a

Unikornisok és pécsi csótányok - CONNECT-IT 2017 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Unikornisok és pécsi csótányok - CONNECT-IT 2017

Szerző: Császár Gergely | 2017. október 19.

A hallgatóságot lebilincselő előadásokat tartottak a CONNECT-IT 2017 konferencián október 4-én. A Brachmann Ferenc klasztermenedzser által vezetett Információmenedzsment Innovációs Klaszter (I2K) hívó szavára mind a start-up-okat támogatói, mind az őket képviselő előadói oldal felé valósággal záporoztak a kérdések. A befektetői oldal képviselői megtudtuk, hogy az általuk pénzügyileg is támogatott több tucatnyi kezdeményezés több százmillió euróra rúg, ráadásul pozitív a mérleg – ezért cserébe viszont a másik oldal éjt nappallá téve, a munkaórákat és a kilométereket nem számolva hajt projektjének megvalósítása érdekében.

Minden befektető keresi az átütően sikeres ötleteket, a gyorsan megtérülő projekteket (ők a szinte nem létezően ritka „unikornisok”), de az évről évre biztosan növekvő, akár az atomtámadást is túlélő „csótányok” mutatnak igazán jól a portfólióban. Számuk a világban - és Pécsett még inkább - egyre gyarapodik!

 

A sikeres helyi cégek mellett a hazai ökoszisztémát építő előadók terveit is megismerhették a résztvevők, a külföldi vendégek által nemzetközi kitekintésre is lehetőség nyílt.


Az esemény mobil interakcióit, illetve az előadói slide-ok letöltésének lehetőségét a Beeem technológiája tette lehetővé.

 

Az eseményt az Open4Business társrendezvényeként a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network támogatta.