Üdvözöljük a

Vállalkozói energiák itthon és külföldön | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vállalkozói energiák itthon és külföldön

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. november 22.

Idén tizedik alkalommal került megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete keretében az a nagysikerű pécsi rendezvény, melyet a FIVOSZ Baranya megyei szervezete, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája és a Szálkai Könyvelő-és Adótanácsadó Iroda szervezett.

A program idei központi témája a sok szempontból bemutatott és értelmezett építő energia volt. Ezt a témakört járták végig követendő vállalkozói példákon, energetikai versenyképesség és passzív irodák, üzleti terv készítés és horvát-magyar vállalkozói együttműködési lehetőségeken keresztül.

 

A rendezvényen a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara két új horvát-magyar viszonylatú projektje is bemutatkozott: az I-DARE a fiatalok üzleti gondolkodását segíti, az EN-EFF nevű a közel nulla energiaigényű épületek jövőbeni tervezését és megvalósítását oktatja majd az érintett vállalkozóknak. Bevezető programként bemutatkozott a START2ACT projekt, mely célzottan 5 évnél fiatalabb vállalkozásokat szólít meg az irodai energiahatékonyság témában, mely a költségcsökkentés – versenyképesség növelés - mellett éppúgy szól a környezettudatos gondolkodás meghonosításáról is a vállalkozói szférában.