Üdvözöljük a

Várakozáson felüli eredmények a Pécs Expo első üzletember találkozóján | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Várakozáson felüli eredmények a Pécs Expo első üzletember találkozóján

Szerző: Schmidt Enikő | 2013. június 11.

Meglepő gyorsasággal telt be az üzletember találkozó szervezésére fejlesztett professzionális szoftver 50 férőhelye ahhoz képest, hogy a vásár „újkori” történetében ezt idén először szervezte meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája az újvidéki iroda, a Magyar –Ukrán Vegyeskamara társszervezésében.

52 vállalkozás 6 országból (Horvátország, Szerbia, Ukrajna, Anglia, Oroszország, Magyarország) 140 tárgyalást folytatott le az erre rendelkezésre álló 3 óra alatt. A tárgyaló felek több mint 50%-a külföldi volt, ami nagyban segítette a hazai vállalkozókat, hogy saját terméküket, szolgáltatásukat nemzetközi viszonylatban is elhelyezzék, értékeljék. Mivel többeknek ez volt az első ilyen jellegű „maratoni” tárgyalássorozatuk, sokakat komoly feladat elé állított a vállalkozásuk tevékenységét 20 percben úgy bemutatni, hogy a potenciális partner meglássa abban az üzleti lehetőséget. Evvel kapcsolatban a jövőben tréninget is szervezünk egy-egy ilyen rendezvény előtt, mivel többen jelezték igényüket.

 

Akiknek nem sikerült előzetesen regisztrálni tárgyalási profiljukat a rendszerbe – hiszen az 50 férőhely eleve korlátozta a résztvevők számát – azoknak mind a helyszínen, mind a 4 napig a kamarai kiállítói pavilonban berendezett 4 db tárgyalóhelységben biztosítottuk a tárgyalási lehetőséget. Ezekre a tárgyalásokra minden esetben tudtunk tolmácsot és megfelelő vendéglátást is biztosítani, mivel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta a rendezvényt, mely nagyban hozzájárult az egész vásár sikerességéhez.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Nagyné Hajdú Beáta egyéni vállalkozónak, aki szponzorként biztosította a 4 kamarai tárgyalóban a kiváló minőségű St. Graal ásványvizet vállalkozóink és standjaik személyzete számára.

 

A Nemzetközi Üzletember talákozó mellett a Pécs Expon a kamara támogatásával 50 helyi vállalkozás mutatta be termékeit, szolgáltatásait a rendezvényen, a Pályaválasztási Pavilonban a pályaválasztás előtt állók ismerkedhettek meg a szakmákkal és helyi klaszterek is bemutatkoztak. A kamara több szakmai rendezvényt is szervezett: a cégek nemzetközi partnerségének kialakítását az üzletember találkozó mellett, horvát és lengyel gazdasági tájékoztatóval, szakmai munkájukat hatósági fórummal, és export- illetve vállalkozásfejlesztési törekvéseiket ezeket finanszírozó konstrukciók és szervezetek bemutatkozásával támogatta.