Üdvözöljük a

Fókuszban Törökország - Török Gazdasági Nap a kamarában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fókuszban Törökország - Török Gazdasági Nap a kamarában

Szerző: Hendinger Anita | 2013. április 18.

A külkereskedelmi forgalom volumenét tekintve Törökország Magyarország 19. legfontosabb partnere, az Európai Unión kívüli országok sorában pedig az ötödik legjelentősebb. Tavaly 2 milliárd dollár felett volt a külkereskedelmi forgalom a két ország között, és a mérleg Magyarország javára billent: az ország 1,6 milliárd dollár értékben exportált Törökországba és 0,5 milliárd dollár értékben importált onnan.

A magyarok körében turisztikai célpontként méltán népszerű ország, üzleti partnerkapcsolatok „bölcsője” is lehet, különös tekintettel az építőipar, a gépgyártás, a mezőgazdaság ás a textilipar területén működő vállalkozásoknak.

 

Az Enterprise Europe Network Pécs május 9-én délelőtt Török Gazdasági Nap keretében, prezentációk segítségével mutatja be Törökország gazdasági aktualitásait, üzleti lehetőségeit és egyéb, érdeklődésre számot tartó témát. A reláció irányába szeptember elejére kiutazó delegációt is szervezünk. A témával kapcsolatban érdeklődni Hendinger Anita régióvezetőnél lehet, az een@pbkik.hu email címen; a rendezvényről részletek és jelentkezés a archiv.pbkik.hu oldalon.

Helyszín: Pécs, Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem
Időpont: 2013. 05. 09. 10:00 - 2013. 05. 09. 12:00
Jelentkezés határideje: 2013. 05. 07. 12:00