Jogklinika a kamarában – ingyenes jogi tanácsadás regisztrált vállalkozóknak

Szerző: Schmidt Enikő | 2013. november 7.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jogklinika programban résztvevő hallgatói és oktatói segítségével a Kamara Enterprise Europe Network irodája tanácsadási napot szervez mikro-, és kisvállalkozások számára, ahol a résztvevők személyre szabott konzultáción vehetnek részt.

Felkért tanácsadóink, – jelenleg is aktív oktatók, ill. ügyvédi irodát vezetnek, ügyvédi hivatásukat gyakorolják üzleti jogi területen.

 

Miben tudnak segíteni?

 

Kezdő vállalkozásoknak:

 • segítség a megfelelő vállalkozási forma kiválasztásához
 • információk a vállalkozás indításához szükséges alapvető jogi feltételekről
 • cégalapítás alapvető szabályai 

Működő vállalkozásoknak:

 • aktuális jogi problémák a vállalkozás működtetése kapcsán
 • kereskedelmi, és szolgáltatási szerződések alapvető elemei 
 • nemzetközi kereskedelmi jogi környezet sajátosságai 
 • kintlévőségek, követelések hatékony kezelésének szabályai

 

A tanácsadásra előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Tanácsadóink 2013. november 21-én 14.00 – 16.30-ig várják Önt Pécsett a kamara Kis-Zsolnay termében (7625 Pécs Majorossy u. 36. )

  

Bejelentkezési feltételek és a tanácsadás menete:

 1. Minden ügyfél számára max. 30 perces tanácsadási időkeretet biztosítunk, melynek során az előzetesen hozzánk benyújtott jogi problémáját kifejtheti, a jogklinikai hallgatók a gyakorló ügyvéd jelenléte mellett a probléma jobb megértését célzó kérdéseket tesznek fel.
 2. A tanácsadásban résztvevő vállalkozók elfogadják, hogy joghallgatók is részt vesznek a vállalkozó meghallgatása során oktatói felügyelet mellett.
 3. A feltett kérdésre vonatkozóan adott jogi információt, a tanácsadók konzultáció és elemzés után 2 héten belül átadják a vállalkozónak.
 4. A jelentkezési lapon szükséges megjelölni egy megfelelő időpontot a November 21.-I 14.00 – 16.30 időintervallumban
 5. Teljesített kamarai regisztráció, rendezett kamarai hozzájárulás és a regisztrációs szám feltüntetése a jelentkezési lapon.
 6. Jelentkezési lap hiánytalan kitöltése – feltüntetve a megbeszélendő kérdés/probléma rövid megnevezése.
 7. A Kamarától megkapott időpont lemondását 1 héttel az időpont előtt tudjuk elfogadni, ellenkező esetben 5.000,- Ft + ÁFA kerül kiszámlázásra.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk be. Az előírt feltételek teljesülése esetén munkatársunk e-mailben megküldi a megadott e-mail címre a tanácsadás pontos időpontját. Összesen 5 ügyfél számára tudjuk a tanácsadást biztosítani.

 

A tanácsadásra a lent található jelentkezési lap kitöltésével és az een@pbkik.hu e-mailcímre való elküldésével lehet regisztrálni 2013. november 15.-ig.

Időpont: 2013. 11. 21. 14:00 - 2013. 11. 21. 16:29
Jelentkezés határideje: 2013. 11. 15. 12:00