Üdvözöljük a

Kihasználatlan afrikai pályázati lehetőségekre mutat rá egy ingyenes pályázati képzés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kihasználatlan afrikai pályázati lehetőségekre mutat rá egy ingyenes pályázati képzés

Szerző: Hendinger Anita | 2015. augusztus 28.

3,5 millió EUereR értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztérium számára. Vízellátó rendszk kiépítése Dél-Szenegál több régiójában. Hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába. Hogy csak néhányat említsünk az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott olyan projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának.

Magyarország ugyanis 187 millió eurót fizet be a 2014-2020 közötti időszakban a 30,5 milliárd EUR költségvetésű Európai Fejlesztési Alapba, melynek keretében nagyrészt szub-szaharai Afrikában lehet projekteket megvalósítani.  Az Európai Unió által meghirdetett 2015- Európa Fejlesztési Éve keretében a Kultúrafrika Alapítvány a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztály támogatásával szeptember 21-29 között Pécsett, Szegeden, Győrben, Budapesten és Debrecenben ingyenes pályázatírói képzést szervez többek között az Európai Fejlesztési Alapról, amelyre magyar vállalkozások, pályázatírói cégek és más érdeklődők is jelentkezhetnek.

 

A Mi Afrikánk: Lehetőségünk, Kötelességünk, Közös igényünk című projekt keretében megrendezendő, félnapos képzések keretében a résztvevők gyakorlati és elméleti ismeretekre tesznek szert az Európai Fejlesztési Alapról és az EU nemzetközi fejlesztést finanszírozó programjairól, amelynek végrehajtói magyar vállaltok is lehetnének. Megismerkednek a pályázati lehetőségekkel, a pályáztatás menetével, elsajátítják a pályázatírás fortélyait. A négy órás képzés a bevont szakértők fejlesztési és afrikai tapasztalatával, szakértelmével kifejezetten a különböző típusú  afrikai projektekre készít fel, az újonnan kidolgozott képzési anyag pedig a magyar résztvevők sikeres pályázati részvétére fókuszál.

 

A tréninget Fodor Erika, nemzetközi fejlesztési és humanitárius szakértő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztályának szakmai főtanácsadója, Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó és Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa tartják.  A képzés anyaga elektronikus füzet formájában is elérhető lesz, a tréning után pedig konzultációs és pályázatíró asszisztencia lesz elérhető az érdeklődő pályázók számára. 

 

A képzésre a linken található regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni.

 

A pályázatírói képzés az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül megrendezésre, és minden helyszínen 10:00-14:00 óráig tart.

 

2015. szeptember 21. Szeged

Helyszín: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gál Ferenc terem

Cím: Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Honlap: www.csmkik.hu

 

2015. szeptember 22. Pécs

Helyszín: Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Kis-Zsolnay terem

Cím: Pécs, Majorossy I. u. 36.

Honlap: www.pecsikamara.hu

 

2015. szeptember 25. Győr

Helyszín: Győr – Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Klauzál terem

Cím: Győr, Szent István út 10/a.

Honlap: www.gymskik.hu

 

2015. szeptember 28. Budapest

Helyszín: Külgazdasági és Külügyi Intézet

Cím:Bérc utca 13-15.

Honlap: www.kki.gov.hu

 

2015. szeptember 29. Debrecen

 

A képzés tematikája

 

10:00-10:45  EDF Alapok

  • Altalános bevezető ismeretek a nemzetközi fejlesztésről. Nemzetközi szervezetek finanszírozása a fejlesztésben.
  • Az Európai Fejlesztési Alap történeti előzménye, háttere, kontextusa (Loméi Egyezmények; Cotonou Egyezmény; Post- Cotonou Agenda).
  • Az Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz (ENI) és a Development Cooperation Instrument (DCI) különböző tematikus finanszírozási eszközök bemutatása.

Előadó: Fodor Erika, nemzetközi fejlesztési és humanitárius szakértő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztályának szakmai főtanácsadója

 

10:45-11:30 EDF pályázatírás I.

  • Az Európai Fejlesztési Alap pályázati rendszerének részletes bemutatása, pályázatírási alapok és technikák (adminisztráció, pályáztatás folyamata, szerződéskötés, beszámoltatás)

Előadó: Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó

 

11:30-11:45 Kávé SZÜNET ÉS NETWORKING

 

11:45-12:30 EDF pályázatírás II.

  • Az Európai Fejlesztési Alap pályázati rendszerének részletes bemutatása, pályázatírási alapok és technikák (adminisztráció, pályáztatás folyamata, szerződéskötés, beszámoltatás)

Előadó: Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó

 

12:30-13:15 EDF és Afrika, belépési pontok magyar pályázók számára

  • Magyar pályázók sikeres becsatlakozási lehetőségei a pályázati folyamatba.
  • A pályázati szektorok és  lehetőségek bemutatása.
  • A Magyarországon számára szektoriális vagy geográfiai szempontból prioritásos szektorokhoz kapcsolódó pályázatok bemutatása.
  • Belépési pontok azonosítása, pályázati együttműködési formák bemutatása.

Előadó: Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa

 

13:15-14:00 Kérdések,networking

 

Az esemény a Fejlesztés Európai Éve keretében

 a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósul meg.

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, Kis-Zsolnay terem (7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.)
Időpont: 2015. 09. 22. 10:00 - 2015. 09. 22. 14:00