Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Harc nem volt, de jó gyakorlatok és alternatíva igen

2018. május 28.

Sikeresen zajlott le a 2018. évi III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia. A tavalyinál többen voltak kíváncsiak az aktuális trendeket megismertető, ám gyakorlatorientált konferenciára. Átadtuk az Innováció a motivációban pályázat díjait, "motiváltuk" a munkavállalókat, „értékeltük a teljesítményüket” – és összevetettük a robotokéval, illetve a kobotokéval. A résztvevők pedig 4,8-asra értékelték a rendezvény témaválasztását.

Munkavédelem: jogszabályi változás az egyéni védőeszközök területén

2018. március 6.

Az egyéni védőeszközök területén új jogszabályok lépnek életbe, melyek hatályon kívül helyezik a jelenleg még érvényes szabályozást.

2017 az építőipar éve volt

2018. február 20.

4 ezer új céggel, 6 éves cégalapítás rekorddal zárt az építőipar 2017-ben.

Megkezdte a 2018-as évet a PBKIK Munkavédelmi Klubja

2018. február 8.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Munkavédelmi Klubja megkezdte a 2018-as évet a tegnapi, 2018. február 7-i évindító üléssel.

Nemzetközi projekttalálkozó Pécsett

2018. január 11.

2018. március elején kerül megrendezésre Pécsett, valamint Komló városában a vidéki kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 azonosítószámú REFREsh projekt nemzetközi találkozója.

Sikeresen lezajlott a Munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap

2017. december 6.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) a Baranya Megyei Kormányhivatallal közösen munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot szervezett 2017. december 6-án szerdán, a kamara székházában, melyen ismét nagy számban vettek részt az érdeklődők.

REFREsh fókuszcsoport találkozó és workshop

2017. november 20.

A programon -melyre Komlón, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben került sor- az előzetesen együttműködésre felkért ipari, kreatív ipari szereplők vettek részt. A találkozó témája a projekt megismerése, valamint a régió elemzése volt.

Teljesítménybér igen vagy nem?! – az Ön véleményét is kérjük

2017. november 7.

A pécsi Crosssec Solutions Kft. – a PBKIK tagja – olyan szoftverek fejlesztésével foglalkozik, melyek megkönnyítik a vállalkozások mindennapjait a kommunikáció, az adatgyűjtés és -tárolás, illetve adatelemzés szempontjából. A következő projekt keretein belül olyan megoldást készítenek, amely segítséget nyújt a cégek számára a bérszámfejtést és munkaügyi nyilvántartást, valamint a teljesítménybérezést érintő folyamatokban és gyakorlatokban.

III. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia - 2018. május 24.

2018. április 26.

A hazai kis-és középvállalkozások állandó problémája a munkaerőhiány, a megfelelő munkatársak megtalálása és megtartása. A konferencia előkészítése során fontosnak tartottuk megkérdezni a cégvezetőket és a HR szakembereket, hogy mely témákról hallanának szívesen. Az érdeklődők visszajelzéseiből kiderült, hogy a teljesítményértékelésre és a belső tartalékok feltárására gondolnak, az IPAR 4.0 hordozta lehetőségeken túl.

Gyorsan nőttek tavaly a beruházások

2018. március 5.

2017-ben a vártnál gyorsabban, 4%-kal bővült a magyar gazdaság. Ez jóval magasabb az EU 2,6%-os átlagánál, a régióban azonban csak közepes ütem. A növekedés idén is megközelítheti a 4%-ot.

A beruházások tavalyi 17%-os növekedése idén közel felére lassul, a fogyasztás 4% feletti emelkedése lényegében fennmarad. Bár tavaly az államháztartási folyamatok jelentősen eltértek az előirányozottól, nem került sor a 2018. évi költségvetés felülvizsgálatára. Így terv szerint idén az EU harmadik legmagasabb (2,4%-os) GDP-arányos deficitje lehet Magyarországon, ami nem tartalmaz kellő tartalékot a nehezebb időkre.

Már 42 ezer személy van eltiltva a cégügyektől

2018. február 13.

2017-ben több mint 12 ezer magánszemélyt tiltottak el a cégvezetéstől, ezzel 42 ezer felé közeledik az eltiltott személyek száma.

Soha nem látott magasságokban az egyéni vállalkozók száma

2018. január 30.

2017 során közel 70 ezer egyéni vállalkozás indult, mely messze meghaladja a korábbi évek szintén extrém magas értékeit is, közölte az Opten Kft.

Előrejelzés 2018-ra

2017. december 13.

2017. december 13-án megjelent a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése a 2018-as évre vonatkozóan.

18. PBKIK Humán Klubülés

2017. november 24.

Ezen a télen sem fognak unatkozni a klubtagok: novemberben már gőzerővel zajlott a 2018-as, harmadik Humán Konferencia témáinak előkészítése. A szervezőbizottságban komoly szerepet vállalt a klub több tagja is.

Sikeresen lezajlott a Gazek Safety Expert zuhanásbiztonsági nyílt napja

2017. november 16.

A nyílt nap keretén belül a vidéki városok közül elsőként Pécsett mutatta be a Gazek Safety Expert az országban egyedülálló Mobil Oktatóeszközét.

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport

2017. október 12.

A Webstar Csoport Kft. számára a hivatalos elismerés mellett, amely az egész éves családbarát programot pénzügyileg is támogatja, legalább ennyire fontos kollégáik lelkesedése, pozitív visszajelzése. A családbarátság jegyében az elmúlt években megvalósított szervezetfejlesztési és kommunikációs program után 2017-re a hangsúlyt az egészségmegőrző és sportprogramokra helyezték. Ennek eredményeképpen immár ötödik alkalommal nyerték el a kitűntető címet. A PBKIK tisztelettel gratulál önkéntes kamarai tagjának!