Üdvözöljük a

A PBKIK Humán Klub | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A PBKIK Humán Klub

Szerző: Császár Gergely | 2016. január 8.

A PBKIK Humán Klub célja a humán témákban tapasztalatcsere, tudásmegosztás és folyamatosan növekvő tudásbázis építése, valamint a vállalkozások szemléletformálása a hatékonyabb működés érdekében. A Klub célja az is, hogy a HR szakmában a Baranyában is rendelkezésre álló széleskörű tudást, ismeretet és minőségi szolgáltatást nyújtók és az azt igénybevevők egymásra találását elősegítse.

A Klub célja továbbá...

...a minőségi munkaerő kínálat erősödésének előmozdítása a képző intézmények és a foglalkoztatók közötti kommunikáció támogatásával, a pályaalkalmassági kérdések erőteljesebb fókuszba helyezésével.

Az alapítók további célja az is, hogy egy hatékony, jól működő klubéleten keresztül a nem kamarai tagok részére a kamarai tagságot vonzóvá tegyék.

 

Kezdetek

A 2015. április 2-án a Kisvállalkozási Bizottság, az Innovációs Bizottság, az Ipari Tagozat elnöksége, a PBKIK elnöke és titkára, és a Komlói Városi Elnökség elnökének részvételével megtartott összevont testületi ülésen döntés született arról, hogy a Kisvállalkozási Bizottság újraéleszti az emberi erőforrás vezetők és szakemberek számára korábban megalapított, de működését szüneteltető klubot.

 

A vezetést Ódorné Kovács Ildikó, a Kisvállalkozási Bizottság elnökhelyettese vállalta, az operatív teendők ellátásával az Innovációs osztályt bízta meg.

 

Névválasztás

A HR-en (Human Resources = Emberi Erőforrások) belül kiemelt szerepet kap a Coaching terület. Emiatt is a HR Klub helyett a tágabb Humán Klub nevet viseli a csoportosulás.

 

Mottó: terített lapokkal.

A Humán Klub célja, hogy a résztvevők érdekeit megjelenítse. Az jó, ha üzlet is kialakul a munka közben, de a fő szempont a korrekt és nyílt csapatmunka. A résztvevők célja: folyamatosan növekvő tudásbázis építése a helyi vállalkozások érdekében.

 

Szemléletváltás

A Humán Klub célja az is, hogy megváltoztassa azt a szemléletet, hogy a baranyai cégek a helyben meglévő tudás és kapacitás ellenére „importálják” a szaktudást.

„A téma indokoltsága: régió és megye számára egyaránt fontos és hasznos, igény van rá. Jellemző ebben a szegmensben is, hogy bár itt is jelen van a szakértő munkaerő, mégis inkább a fővárosból hívják az adott szervezetfejlesztési, képzési, tréning munkákra a cégeket. Emiatt is fontos a cél. Nem csak a HR-re érvényes: azzal erősítsük a helyi közösséget, hogy a helyi szereplők egymást segítsék!” – részlet az április 2-i összevont testületi ülés jegyzőkönyvéből.