Üdvözöljük a

Generációs konfliktusok: XYZ generációk a munkahelyen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Generációs konfliktusok: XYZ generációk a munkahelyen

Szerző: Császár Gergely | 2016. október 13.
Cimkék: Humán klub

Az egyidejűleg több generációt foglalkoztató cégek vezetői számára nem kis kihívást jelent a tapasztalt X, a versengő Y és a kényelmes Z generációk együttműködése. „Mintha más bolygóról jöttek volna…” fogalmazódik meg ilyenkor a gondolat. Ráadásul sok, a rendszerváltáskor alapított vállalkozás vezetője most jut el arra a pontra, hogy elgondolkozzon a saját utódjának kiválasztásáról, vagy már éppen cselekedjen is.

Bevonzani, motiválni, megtartani: ezek a kulcsszavak a munkáltatókat foglalkoztatják, ám a kollégák számára is fontos, hogy tudják, hányadán állnak egymással, ki mire hogyan reagál, és miért! Hogyan látják egymást? Milyen egy újszerű és hatékony, újszerű álláshirdetés? Milyen módon hatékony az új generációkkal folytatott kommunikáció? Milyen tipikus konfliktushelyzetek alakulhatnak ki a különbözően szocializálódott generációk között?

 

Az áprilisban lezajlott Humán Konferencia egyik legsikeresebbjeként számon tartott előadás adott felhatalmazást arra, hogy a PBKIK Humán Klub november 10-én workshopot szervezzen a témában. A 4 órás rendezvény előadója Schäffer Beáta, az Ifjú Titánok és a Legifjabb Titánok szerzője.