Üdvözöljük a

Humán Klub - aki lemaradt, bánhatja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Humán Klub - aki lemaradt, bánhatja

Szerző: Császár Gergely | 2015. október 15.

Fegyelmezett kezdés keresztbe tett lábakkal, oldott és jóbaráti hangulatú befejezés csatatér-szerű látképpel. Így lehetne keretbe foglalni az október 13-i PBKIK Humán Klubülést. Ami közte történt, az a szakma és szórakozás egyvelege volt beszámolóval, jövőbeli tervekkel, teendőkkel, és a Points Of You™-val.

Ódorné Kovács Ildikó, a PBKIK Humán Klub elnöke tájékoztatta a tagokat az utolsó ülés óta történtekről. Az aktivitásukról ismert klub nem tétlenkedik két találkozó között sem: a tagok már a májusi, első összejövetelükön kiötölték, hogy egy nagy, közös, humán erőforráshoz kötődő rendezvényt szerveznek 2016-ra.

 

Ennek szervezése folyamatos, jól halad, és az alábbi, minden céget érintő kérdéseket fogja tárgyalni:

  • Milyen kihívásokkal néz szembe egy vállalkozás a dél-dunántúli régióban?
  • Hogyan talál rá a motivált és szakképzett munkatársra?
  • Hogyan tartja meg és fejleszti munkatársait?
  • Hogyan tartja meg, fejleszti a cégét?
  • Hogyan lesznek képesek a változásokat kezelni?

 

A klubülés második része gyökeresen eltért az előadásokra általában jellemző egyirányú kommunikációtól.

Dobay Balázs „Points Of You™ - tapasztalati találkozás” című programpontja tovább gazdagította a tudásmegosztást egyébként is aktívan gyakorló tagokat.

 

Points Of You™ tapasztalati találkozás

A "The Coaching Game" a személyes fejlődést meglepő, inspiráló és kreatív tapasztalattá változtatja. Hatásos és igen erős eszköz, melyet magánemberek és a profi szakemberek is szeretnek: HR menedzserek, szociális munkások, terapeuták, life coachok, tanárok és szülők használják személyes és professzionális életükben ahhoz, hogy szociális hálózatuk bármely korú tagjával minőségi kommunikációt folytathassanak. Használható 1-1 személy viszonylatában, de csoporttal is, közösségekben vagy szervezetekben. Aktív eszköz, mely túlmutat a beszéden és lehetővé teszi, hogy fontos kérdéseket vizsgáljunk meg hatásos és konfrontációmentes módon.

A 2 órás közös játék során lehetőség adódott arra, hogy egy adott téma kapcsán körbejárhassuk saját gondolatainkat – megmozgatva mindkét agyféltekénket, felszabadítva inspirációnk és kreativitásunk a logikánk terelgetése alól.

 

/Dobay Balázs/

 

Energizáló... kommunikációt segítő... (és egyben) befelé figyelést erősítő… és további, ezekhez hasonló szavakkal jellemezték a tagok a játékot, mely a csoport csapattá kovácsolásában nagy szerepet játszott!