Üdvözöljük a

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét “Családbarát Munkahely” a Webstar Csoport

Szerző: Turnár Csilla| | 2017. október 12.

A Webstar Csoport Kft. számára a hivatalos elismerés mellett, amely az egész éves családbarát programot pénzügyileg is támogatja, legalább ennyire fontos kollégáik lelkesedése, pozitív visszajelzése. A családbarátság jegyében az elmúlt években megvalósított szervezetfejlesztési és kommunikációs program után 2017-re a hangsúlyt az egészségmegőrző és sportprogramokra helyezték. Ennek eredményeképpen immár ötödik alkalommal nyerték el a kitűntető címet. A PBKIK tisztelettel gratulál önkéntes kamarai tagjának!

Mint azt Bertók Attila ügyvezető elmondta:

“Cégünknél túlnyomórészt olyan fiatalok dolgoznak, akiknek a pénzbeli juttatások mellett fontos a folyamatos fejlődési lehetőség, a modern munkahelyi környezet és a rugalmas munkaidő. Azt a kutatások is bizonyítják, hogy a képernyő előtti hosszan tartó ülés komoly fizikai megterhelést jelent, ez idővel kihat az egyén koncentrálóképességére és szervezetére, csökkenti a szellemi és fizikai teljesítőképességét. Hisszük, hogy a munka-magánéleti egyensúlyt a mentális és szellemi jólét mellett nagymértékben befolyásolja a fizikai- és az egészségi állapot is. Ugyanakkor nekünk az is fontos, hogy folyamatosan számíthassunk a kollégákra, lehetőleg ne essenek ki a munkából a munkavégzés jellegéből adódó káros hatások miatt.

 

Az ezen a kihívásokra adott válasz, a különböző igények összehangolása véleményünk szerint nem oldható meg egy-egy csapatépítő rendezvénnyel. Stabil csapatot, lojális és egészséges munkatársakat csak körültekintően kialakított stratégia biztosíthat.

 

Ezért választottuk az idei „dolgozóbarát” programunk fókuszául a mozgást és az egészségmegőrzést. Bízunk abban is, hogy családos és nem családos kollégáinkat is érzékenyebbé tehetjük az egészségmegóvás iránt, és hogy szemléletformáló programjaink segíthetik a vállalkozásunknál dolgozókat, hogy szülőként gyermekeiknek jó példát mutassanak: megismertessék gyermekeikkel a rendszeres mozgás, a szabad levegőn közös játékkal töltött minőségi idő örömét, ebből fakadóan a testi és lelki rugalmasság fontosságát.

 

Néhány példa az éves programtervünkből:

  • Családi nap a Zsályaliget Élményparkban
  • Egészségszűrő nap az irodánkban
  • Egészséges étkezés tanácsadás
  • Húsvéti tojáskeresés a szabadban
  • Drávai vizitúra
  • Közös nevezés sportrendezvényekre (Pécs - Pogány Reptéri Éjszakai Félmaraton, Fuss a Rákgyógyításért!, Orfűi Éjszakai Félmaraton
  • Pécs Bike Maffia ételfőzés és kerékpáros kiszállítás rászoruló családok részére.”
Kapcsolódó anyagok: