Üdvözöljük a

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

Szerző: Császár Gergely | 2017. március 14.

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.

A dolgozók megtartása azt jelenti, hogy a dolgozókat különböző típusú motiválással a vállalkozás alkalmazottai között tartjuk. A megfelelő bérezés és egyéb juttatások természetesen kulcsfontosságúak, de számos egyéb tényező is szerepet játszhat.

 

A konferencia ezeket a kérdéseket járja körül, bevonva a régió meghatározó gazdasági szereplőit, és a HR szakma képviselőit az együttgondolkodás, a tapasztalatcsere erejét felhasználva.

 

A rendezvény által tárgyalt kérdéskörök:

  • Hogyan tartsuk meg a megbízható és a felelősségteljes munkatársakat?
  • Mire vágynak a munkavállalók? Miért váltanak munkahelyet?
  • Mit tudnak a cégek tenni annak érdekében, hogy megtartsák a munkatársakat?
  • Munkatársak motiválása, mi számít még a fizetésen kívül?
  • A munkatársak megbecsültségének erősítése: „Szükség van rád!” érzés erősítése a dolgozókban.

 

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Időpont: 2017. 04. 11. 09:00 - 2017. 04. 11. 15:15
Jelentkezés határideje: 2017. 04. 03. 23:59