Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hamarosan tovább fejlesztik az iparterületet

2018. április 12.

Négyszázmilliós európai uniós támogatási szerződést írt alá a közelmúltban a komlói önkormányzat a Nagyrét utcai iparterület fejlesztésére.

Hatodmagával kapott ökocímet a Komlói Fűtőerőmű az országban

2017. november 21.

Átadták az első Távhő ökocímkéket, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (Matászsz) által létrehozott minőségi védjegyet hat távhőszolgáltató társaság – köztük a Komlói Fűtőerőmű Zrt. kamaránk önkéntes tagja – vette át Budapesten.

Együttműködés a Baranya Megyei Leader címbirtokosokkal

2017. április 20.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt esztendőben megválasztott új vezetősége, határozott célkitűzése a megye gazdasági fejlesztése.

Vállalkozói fórum

2016. november 22.

 2016. december 2-án, pénteken, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara  Komló Városi elnöksége szervezésében vállalkozói tájékoztató fórumra kerül sor.

 

Tizenhárom produkció szerepel a második Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjában

2016. április 15.

Tizenhárom produkciót választottak ki az idén négynapossá bővülő Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába; a seregszemlét június 16. és 19. között rendezik meg második alkalommal – hangzott el pénteken az eseményt beharangozó komlói sajtótájékoztatón.

 

Határon túlivá és négynapossá bővül a Komlói Amatőr Színházi Találkozó

2016. március 24.

Valóban hagyományt teremthet a Komlói Amatőr Színházi Találkozó: az immár második KASZT-ot június 16. és 19. között rendezik meg. Az eseményt beharangozó komlói sajtótájékoztatón elmondták: a fesztiválra nemcsak az ország különböző részeiből, de még a határon túlról is érkezik társulat, a rangos szakmai zsűri nyílt fórumon véleményezi a produkciókat, a versenyelőadásokat pedig színes off-programok kísérik majd.

 

Ismét téma a régóta tervezett M9-es

2016. február 23.
BARANYA | Talán mégsem kell letennie a megyének az M9-es autóútról, bár az idő sürget.

Megalakult a Sásdi Üzleti Közösség

2018. február 27.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az elmúlt esztendőben is nagy hangsúlyt fektetett a helyi üzleti közösségek szakmai támogatására.

Bérlőre találtak a meddőhányók, napelemparkok épülnek

2017. június 15.

KOMLÓ | Minden várakozást felülmúlva, a licit induló bérleti díjának többszöröséért találtak befektetőre a budafai meddőhányó és a szomszédságában lévő önkormányzati területek – a telkeken napelemparkok épülnek. 

Szennyvízcsatorna épül Komló-Somágon

2017. január 12.

Európai uniós és nemzeti forrásból több mint egy milliárd forintot nyert a komlói önkormányzat a város csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és a szennyvíztelep korszerűsítésére. A rövidesen induló fejlesztésnek leginkább a somági városrész lakói örülhetnek.

 

Közel két évtizede Komlóért Expo – programajánló

2016. szeptember 1.

Közel húsz éve a Komlói Napok egyik legszínvonalasabb rendezvénye a Komlóért Expo, amelyet Kamarai tagunk a Fair-Expo Kft. szervez. A szeptember 2-án nyitó kiállítás és vásár minden bizonnyal idén sem okoz csalódást a látogatóknak.

 

Iparfejlesztés a szénre alapozva

2016. május 5.

A szénbányászatra alapozott iparfejlesztést terveznek a Kelet-Mecsekben a térség önkormányzatai, a szénvegyészeti program egymilliárd eurós beruházást igényelne.

Bajnokok Ligája színvonalú pályán sportolhatnak a komlói gyerekek

2016. április 15.

Elkészült a komlói Gagarin Általános Iskola tornapadlójának a felújítása. A felújított Bajnokok Ligája színvonalú pályáján az iskolások mellett a város élvonalbeli kézilabdacsapata is edzeni fog.

 

Komlón még a CSOK-on felül is van támogatás

2016. március 24.

Bővülnek az önkormányzati lakástámogatási lehetőségek Komlón – döntött mai ülésén a képviselő-testület. A városban otthont teremtő fiatalok akár 1,1 millió forintnyi, felerészben vissza nem térítendő támogatáshoz is juthatnak, amennyiben gyerekeik a város óvodáiba-iskoláiba járnak. 

Idén is lesz színházi találkozó Komlón

2016. február 18.
KOMLÓ | Tavaly a Pécsi Országos Színházi Találkozó hivatalos kísérőrendezvényeként tartották meg első alkalommal a Komlói Amatőr Színházi Találkozót (KASZT)