Üdvözöljük a

Felnőttképzés is indulhat a vájárszakmában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felnőttképzés is indulhat a vájárszakmában

Szerző: Lép Péter | 2014. február 14.

Szakmai találkozóra hívta a komlói szakiskola vezetése a szeptembertől induló vájárképzésben érintett partnerszervezetek képviselőit.

 

Kovács Balázs, a szakiskola igazgatója a rendezvény előtt arról tájékoztatta lapunkat, hogy a múlt hónapban lezajlott minisztériumi látogatásuk sikerrel járt, a képzési anyag elfogadtatásával hivatalosan is megszerezték az engedélyt a vájárképzésre.

Az intézményvezető elárulta, hogy időközben érdeklődés mutatkozott a felnőttek körében is a bányászszakma iránt, így pillanatnyilag azon dolgoznak, hogy felnőttképzés szintjén is el tudják indítani az oktatást.

Megkezdődött a leendő tanulók megszólítása. Ennek érdekében a szakiskola vezetése Polics József polgármesterrel és az iparkamarával karöltve kezdett intenzív kampányba, amelynek segítségével országos szinten is megismerkedhetnek a lehetőséggel az érdeklődők.

A szakiskola klubszobájába lezajlott szakmai találkozón a nemrég alakult bányász klaszter partnerszervezetei egyeztettek azzal kapcsolatban, hogy az érdekelt felek mit tudnának hozzátenni a képzési rendszer sikeréhez. Kovács Balázs igazgató, mint házigazda, Polics József Komló polgármestere, úgyis, mint a klaszter megválasztott elnöke üdvözölte a megjelenteket, utóbbi bevezetőjében utalt a Nemzeti energiastratégiára, mely hosszú idő után ismét számol a mecseki szénvagyonnal. A térség országgyűlési képviselője röviden ismertette a 2010 óta tartó, a bányászati tevékenységet elősegítő folyamat lépéseit.

A találkozón többek között a PBKIK képviselője és Pozsár Sándor, a KŐ-KA Kft nevében vázolta a vájárképzéssel kapcsolatos elképzelésit, majd a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében egyeztettek a kérdésben.

 

forrás:www.komloiujsag.hu