Üdvözöljük a

Pályázati pénzből bővítik ki a sikondai wellnesshotelt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati pénzből bővítik ki a sikondai wellnesshotelt

Szerző: Lép Péter | 2013. október 2.

KOMLÓ | Többek között új szobák és kúrák várják majd a vendégeket – hét álláshely is létrejön a beruházással.

Pályázati pénzből bővítik a sikondai szállót – a munkálatok már javában folynak. A 460 millió forintos támogatásnak köszönhetően (összesen 657 millióból) a szálláshely a jelenlegi 3 csillag superior Hotelstars Union besorolásból 4 csillagos kategóriába sorolódik át, emellett a Magyarországon még csak részlegesen jelen lévő biogarden hotelek filozófiájához kapcsolódik majd (például lesznek ökotúrák, meditációs túrák, kneipp-kúra és így tovább). A wellnesshotel új arculatot kap, amely a környezettudatosságra fókuszál. A hotel jelenlegi 82 férőhelyes kapacitása 140 főre bővül, és ezzel egy időben a hotelvendégek számára egy, a szállóból megközelíthető wellnessrészleget alakítanak ki (a fürdő wellnessrészlegének áthelyezésével, és a fürdőtől való fizikai lehatárolással), de kibővítik a jelenlegi szolgáltatáslistát is.

Az épületben 26 új szoba (plusz 12 önerőből), átalakított közösségi terek, újonnan kialakított wellnesstér lesz, emellett szabadtéri pihenőhelyek is épülnek. A projekt hatására hét munkahely jön létre, a fenntartási időszak első (hat fő) és második (egy fő) évében. A beruházás várhatóan 2014 februárjában fejeződik be, az üzemeltetés addig is folyamatos.

Maul Kitti cégvezető, szállodaigazgató a Dunántúli Napló kérdésére elmondta, amióta (2011) új tulajdonosa van a cégnek, sikerült rendbe tenni a sikondai komplexum pénzügyeit, így tudtak pályázni a mostani beruházásra is. Szó sincs arról, hogy az intézmény csődben lenne, sőt. A fürdő látogatottsága ugyan stagnál, de legalább nem csökkent – mutat rá a cégvezető.

A szálloda viszont „jól pörög”: főként egyéni, pihenni vágyó vendégek keresik fel. Azért Sikondát választják, mert szép a környezet, és Pécs is közel van – tette hozzá az igazgató.

 

forrás: www.bama.hu