Üdvözöljük a

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Adatmódosítás és hozzájárulás március végéig

Szerző: Tálas Csilla

A 2018. évi 5000 Ft-os kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: 2018. március 31. Kamarai hozzájárulását az alábbi bankszámlára várjuk: MKB 10300002 - 24617019 - 70073285

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosítása tartalmazza, hogy mely gazdálkodó szervezetnek kell kötelezően regisztrálnia a székhely szerint illetékes területi kamaránál. Az újonnan alakuló egyéni és társas vállalkozásoknak a bejegyzésüket követő öt munkanapon belül kell nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.  A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait.

 

Sokan nem tudják, hogy a vállalkozás megszűnését, szüneteltetését is be kell jelenteni a kamaránál, ez a vállalkozás saját felelőssége. Érdemes azt is tudni, hogy abban az évben, amikor a vállalkozás akár egy napot is működik a hozzájárulási díjat fizetni kell.

 

A kamarai hozzájárulás és az adatfrissítés határideje 2018. március 31. A hozzájárulás megfizetése ügyfélszolgálati irodáinkban készpénzben, illetve a kamara MKB 10300002-24617019-70073285 számú bankszámlájára – a vállalkozás adószámának feltüntetésével - történő átutalással rendezhető. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a www.kamreg.hu  oldalon lehet teljesíteni.

 

A gazdálkodó szervezetek kötelező regisztrációja a vállalkozások helyi és országos, teljes körű adatbázisának létrehozását, így a gazdaság önkormányzatainak hatékony működését alapozza meg. A hozzá kapcsolódó, évenként fizetendő hozzájárulási díj pedig a rendszer működtetésén túl a törvény által előírt, a vállalkozások számára végzett közfeladatok ellátásához nyújt fedezetet.