Üdvözöljük a

Működjünk együtt! Kamarai turisztikai kerekasztal – Komló | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Működjünk együtt! Kamarai turisztikai kerekasztal – Komló

Szerző: Hendinger Anita | 2013. április 18.

Komlói állomásával folytatta turisztikai egyeztető kerekasztal megbeszéléseit a kamara kereskedelemfejlesztési bizottsága. A találkozók célja, hogy a régió turizmusban érdekelt vállalkozóinak személyes tapasztalatait, problémáit és együttműködést támogató ötleteit megismerjük.

Arnold Antal úr, a kereskedelemfejlesztési bizottság elnöke - valamint a Kamara alelnöke - eddigi megbeszélései alapján úgy látta, hogy a szektor szereplői egymástól izoláltan és öncélúan szervezik tevékenységüket, ezért nem valósulhat meg a fő cél, a térség vendégéjszaka számának növelése. A résztvevő szállodák, fürdők és idegenforgalomban koordinációs szerepet betöltő szolgáltatók tapasztalatai is hasonlóak voltak, de saját maguk – milyen érdekes, hogy épp ők jöttek el az egyeztetésre – ajánlják mások szolgáltatásait annak érdekében, hogy a vendégük több időt töltsön el a régióban, és olyan magas színvonalú szolgáltatást kapjon, hogy szívesen térjen vissza a jövőben is.
A kerekasztal beszélgetések során rengeteg jól működő, való életből vett ötletet kapunk, legyen az marketing eszköz, vagy rendezvényszervezésre vonatkozó megoldás. Ezeket ismertetjük további állomásainkon is, Siklóson, Szigetváron és a TÉDÉEM szervezetekkel létrejövő találkozónkon. A régió csodás és egyedi természeti adottságai miatt kitörési pontként tekintünk a turizmusra, de úgy látjuk, hogy az érintett vállalkozások nem elég aktívak, nem kapnak elég információt és jelen állás szerint nem dolgoznak össze annyira, hogy szinergikus hatást érjenek el. A vállalkozók aktivizálásával segíthet a kamara a turizmusban koordináló szerepet betöltő szervezetek munkájának hatékonyabbá tételében. Ennek érdekében zajlanak most az egyeztetések, melyre minden érdeklődő, és velünk együtt dolgozni kész vállalkozót várunk.